19 milyon lira ceza!

Vali Münir Karaloğlu "Bu çok ciddi bir rakam ama bizim amacımız ceza kesmek, yazmak değil. Bu son çaredir"

Haberler 17.10.2020 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine ilikin, Diyarbakrda bugüne kadar 19 milyon lira ceza kesmiiz. Bu çok ciddi bir rakam ama bizim amacmz ceza kesmek, yazmak deil. Bu son çaredir. dedi.

Vali Karalolu, Kayapnar ilçesinde Kovid-19 tedbirlerini denetledi, esnafla sohbet etti.

Toplu tama araçlarnda da denetim yapan Karalolu, yolculara kolonya ikramnda bulundu, vatandalar kurallara uymaya davet etti.

Denetimlerin ardndan açklamada bulunan Karalolu, her noktay denetleme anslarnn olmadn fakat toplumda farkndalk oluturmak için denetim yaptklarn söyledi.

ESNAFLARI GEZD

Salgnla mücadelenin bitmediine iaret eden Karalolu, Hem kendimizi hem sevdiklerimizi hem toplumu koruyabilmek için kurallara hep beraber uyarsak bu mücadeleyi kazanacaz. Kurallara uymazsak maalesef virüs hasta etmeye, sevdiklerimizi aramzdan almaya devam ediyor. ifadelerini kulland.

Ziyaret srasnda bir esnafn Ben böyle bir virüs, hastalk olduuna da inanmyordum ama 15 gün ne çektiimi bir ben biliyorum. Allah dümanmn bana vermesin. ifadelerini kullandn aktaran Karalolu, vatandalarn ii ciddiye almasn, özellikle bu hastala yakalanp tedavi gören kiilerin söylediklerini iyi dinlemesi gerektiini belirtti.

Karalolu, toplumda bir bozguncu takmnn da bulunduuna dikkati çekerek, öyle devam etti:

Biz gezerek insanlara kurallara uyun diyoruz. Baka birileri de u gizlendi, u öyle oldu, bu hastalk aslnda gerçek deil gibi insanlarn kafasn kartracak söylemi olanlar az da olsa aramzda var. Toplumumuz devletin, devlet yetkililerinin söylediklerine itibar etsin. Biz insanmz, toplumumuzu korumaya çalyoruz. Eer kurallara uyarsak birbirimizi koruyacaz. Buna fert fert uymak yetmiyor, topyekun uyarsak hep beraber baarl olacaz. Rabbimin hem Diyarbakr hem Türkiyeyi hem insanl bu hastalktan, virüsten korumasn temenni ediyorum. nallah Diyarbakrda hep birlikte bu virüsle mücadeleyi kazanacamza olan inancm ifade ediyorum.

19 MLYON LRA CEZA

Bir gazetecinin Koronavirüs nedeniyle kesilen cezalarn tahsilat balad m, Diyarbakrda ne kadar ceza kesildi? sorusuna Vali Karalolu, u yant verdi:

Diyarbakrda bugüne kadar 19 milyon lira ceza kesmiiz. Bu çok ciddi bir rakam ama bizim amacmz ceza kesmek, yazmak deil. Bu son çaredir. Bazen toplumda da yeterince denetim yok, yeterince ceza kesilmiyor ikayetleri oluyor, aslnda çok ceza yazyoruz. 19 milyon lira Diyarbakr için küçük bir rakam deil ve bu cezalarn tamam kamu alaca. Bunlar mutlaka tahsil edilecek.

Ana Sayfaya Git