2 milyonluk proje

Diyarbakır’da 2 milyon maliyetli içme suyu şebeke döşeme çalışmaları sürüyor

Haberler 06.01.2022 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DSK Genel Müdürlüü, kentin yeni imar alanlarnda muhtelif çaplarda, 13 bin 726 metre uzunluunda HDPE boru döeyecei içme suyu ebeke yapmnda çalmalarn sürdürüyor.

2 MLYON MALYETL çME SUYU

Merkez Yeniehir ve Kayapnar ilçelerinin yeni imar alanlarnn yerleime açlmadan önce çalma balatan DSK, belirlenen bölümlere muhtelif çaplarda toplam 13 bin 726 HDPE boru döeyecek. 2 milyon 77 bin 980 TLye mal olan Diyarbakr li Merkez Kayapnar-Yeniehir Ksmi çme Suyu ebekesi Döenmesi naat Yapm i kapsamnda ekipler, ayrca 39 adet vana ve 1 adet de branman imalat yapaca belirtildi.

DSK Genel Müdürü, Kayapnar ilçesinde yer alan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvar Diyarbakr Stadyumu ile TOK çölgüzeli arasnda devam eden çalmalar denetleyerek bilgi ald. Yeni imar alanlar olmas nedeniyle konut ve nüfus saysn baz alarak projeyi hazrlayp hayata geçirdiklerini dile getiren Tuti, alanda altyap ve içme suyu ebeke döemesi ileminin salkl ekilde yaplmasnn ardndan üstyap çalmalarna rahatlkla geçilebileceini söyledi.

KAMU MKANLARI

Kentin her noktasna en temel ihtiyaç olan içme suyunu ulatrmak adna DSKnin çalmalarn sürdürdüünü aktaran Tuti, Altyap çalmalarnn güçlü ve salkl olmasyla kentler kimlik kazanr. Bu tarz çalmalarn ardndan kentler ekonomik ve sosyal açdan büyüme salar. DSK, bu projeleri hayata geçirirken bu prensipleri göz önünde bulundurur. Sonuçta altyap ve üstyaplar kamu imkanlar yani vatandalarn vergileriyle yaplan ilemlerdir. DSK, bir alanda sfrdan bir altyap ina ederken üstyap göz ard etmeden çalma yürütür. DSK ileride üstyapnn yapboz tahtasna dönmemesi ve kamunun maddi anlamda zarar görmemesi için altyap çalmalarna hassasiyetle yaklar dedi.

Projeyi hazrlayp iin bitimini beklemediklerini vurgulayan Tuti, kamu vicdann göz önünde bulundurarak çalmalarn her aamasn takip ettiklerini kaydetti.

Tuti, Diyarbakrllarn cebinden çkan her kuru bizim için deerlidir. Ayrca bu tarz projeler gelecee yönelik önemli yatrmlardr. Temelini attmz projeler kentin geliimine ve dönüümüne yön veriyor. Bu sebeple geleceimizi, tüm Diyarbakrllarn hakkn ve hukukunu korumak adna çalmalara titizlikle yaklayoruz ifadelerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git