27 'küpeli' tutuklandı

Diyarbakır merkezli 11'de gerçekleştirilen "Nitelikli Küpe Dolandırıcılığı" operasyonunda gözaltına alınan 51 kişiden 27'si tutuklandı. 26 kişinin de yakalanmasına çalışılıyor.

Haberler 08.10.2020 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Tarm ve Orman l Müdürlüü bünyesinde, ortaya çkan Sahte küpeve hayan sevk ilemlerindeki usulsuzluklarle ilgili yürütülen soruturma kapsamnda, 11 ilde gerçekletirilen operasyonlarda gözaltna alnan 51 kiiden 27si tutukland. Aranan 26 kiinin ise yakalanmasna çallyor. Sahte küpe takarak kamu kurumlarn 11 milyon zarara urattklar belirlendi.

KÜPE VURGUNU SORUTURMASI

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca 11 ilde hayvanlara sahte küpe takan, a uygulama ve sevk ilemlerinde usulsüzlük yaparak kamu kurumlarn 11 milyon lira zarara uratt belirtilen kiilere yönelik, Diyarbakr Tarm ve Orman l Müdürlüü personellerin de aralarnda bulunduu, 77 kiiye yönelik balatlan soruturma tamamland.

Diyarbakr merkezli 11 li kapsayan ve aralarnda 14 kamu görevlisinin bulunduu ahslarla ilgili geçtiimiz Cuma günü kapsaml gözalt operasyonu gerçekletirildi. Devleti 11 milyon lira civarnda nitelikli dolandrclk kapsamnda dolandran kiilerden gözaltna alnan 51 kii önceki gün geni güvenlik önlemleri altnda, l Emniyet Müdürlüündeki ifadelerinin ardndan Diyarbakr Adliyesine sevk edildi.

27 ÜPHEL K TUTUKLANDI

Dün sabah saatlerine kadar savclkta ifadeleri alnan ühelilerden 7si savclktaki ifadelerinin ardndan serbest braklrken, 44 kii ise tutuklanma istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliine sevk edildi. Hakim, 27 kiiyi nitelikli dolandrclk suçundan haklarnda tutuklama karar verdi. 17 kii de adli kontrol artyla serbest brakt. Tutuklanan kiiler cezaevine gönderilirken, haklarnda gözalt karara çkarlan ve bulunduklar adreslere yaplan basknda bulunmayan 26 kiinin ise yakalanmasna çallyor. Soruturma kapsamnn geniletildii örenildi.

Ana Sayfaya Git