3 asker şehit!

Diyarbakır'da 104 kırsal mahallede 10 bin askerin katılımıyla PKK'lılara yönelik yürütülen operasyonda 3 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Çıkan çatışmada biri yaralı 3 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Haberler 01.06.2017 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRn 6 ilçesi krsalndaki 104 mahallede 10 bin 73 polis, asker ve güvenlik korucusunun katlm ile 3 gün önce balatlan operasyon kapsamnda önceki gün PKKl teröristlerle çkan çatmada 3 asker ehit oldu, 2 asker hafif yaraland. çkan çatmada biri yaral 3 PKKl etkisiz hale getirildi. Bölgede balatlan operasyon sürüyor.

104 KÖY VE MEZRA

Valilikten yaplan yazl açklamada, Diyarbakrn 6 ilçe, 104 köy ve mezrasnda bin 528 kilometrekarelik alanda 3 gün önce, Bayrak-54 ehit J.Yzb. Fuat Oguzcan ad ile balatlan müterek operasyonun sürdüü belirtildi. Operasyon kapsamnda dün Cumhuriyet Savclndan alnan adli arama kararlar ile 5 köy ve mezralarnda toplam 10 ev ve eklentilerinde arama yapld belirtilen açklamada, bu aramalarda 1 ruhsatsz av tüfei, 1 tabanca, 100 gr plastik patlayc, 6.5 kilo gram toz, 45 kilo gram kubar esrar olmak üzere toplam 51.5 kilo gram uyuturucu madde ele geçirildii ve 2 üpheli ahsn gözaltna alnd belirtildi.

OPERASYON ALANI

Operasyon bölgesinde kurulan 31 Yol Kontrol Noktasnda yaplan kontroller sonucu, 362 araç ve 796 kiinin sorgulamasnn yapld, bunun sonucu yoklama kaça 9 kiinin yakalanarak 1111 Sayl Askerlik Kanunu gereince tebligatn yaplmasn müteakip serbest brakld belirtildi. Valilik açklamasnda, Bölücü terör örgütü mensuplarna ait 1 snak içerisinde yaplan detayl aramada, EYP yapmnda kullanlan 22 mutfak tüpü, 10 silikon, 20 koli band, 2 streçfilm, 1 terörist kyafeti ele geçirilmi, Cumhuriyet Savclnn talimat gereince tespit edilen snak kullanlamaz hale getirilerek snaklar içerisinde bulunan çok sayda örgütsel doküman ile yaam ve giyim malzemeleri yerinde imha edilmitir. Teroristlerce 100 kg amonyum nitrat ve alüminyum tozu kullanlarak tuzaklanm 1 EYP düzenei tespit edilmeyi müteakip, Patlayc Madde mha Timi marifetiyle yerinde tahrip edilmitir denildi.

SICAK TEMAS SALANDI

Diyarbakr Valilii açklamasnda, örgüt mensuplar ile girilen silahl çatma sonucu 2 askerin hafif ekilde yaraland da belirtilerek, Olay bölgesindeki bölüücü terör örgütü mensuplarn etkisiz hale getirmek amacyla arama faaliyetine devam edilmektedir denildi. Operasyonun bir ayan oluturan Narko-terörizm ile mücadele kapsamnda ise 186 bin 200 kök kenevir bitkisi, 1 su motoru ve 1 jenaratörün ele geçirildii belirtilyen açklamada, kenevir bitkisi numune alnmasnn ardndan Cumhuriyet Savclnn talimat ile yerinde imha edildii ve 1 kiinin gözaltna alnd da belirtildi.

1 KORUCU DA YARALANDI

Lice krsalnda güvenlik kuvvetleriyle PKKllar arasnda çkan çatmada, 1 güvenlik korucusu yaraland. Yaral korucu çatma bölgesinden helikopterle alnarak 7nci Kolordu Komutanlna getirildi. Yaral korucu buradan da ambulansla Selahattini Eyubi Devlet Hastanesi ek binasna getirilerek tedavi altna alnd. Lice krsalndaki çatmann sürdüü bildirildi.

3 ASKER EHT OLDU

Dün ölen saatlerinde Liceden ac haber geldi. Lice lçesi krsalnda çkan çatmada 1i güvenlik korucusu, 4ü asker, toplam 5 güvenlik görevlisi yaraland. Helikopterle Diyarbakrdaki Selahattini Eyubi Devlet Hastanesine kaldrlan askerlerden 3ü, yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak ehit oldu, 1 güvenlik korucusu ile 1 askerin tedavisinin ise sürdüü belirtildi. çatmada 2 PKK örgütü mensubunun ise öldürüldüü belirtildi.

Ana Sayfaya Git