3 yıldır evlat nöbetindeler

Annelerden Necibe Çifçi "Bu yıl üçüncü ramazan ayımız oldu. Üç yıldır HDP ve PKK'nın kapısında evlatlarımızın yolunu gözlüyoruz. İnşallah bütün annelerin evlatları geri döner"

Haberler 04.04.2022 - 01:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daa kaçrlan çocuklarna kavumak için Diyarbakr HDP l Bakanl binas önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr anneleri, ramazan aynda da, evlat nöbetini sürdürüyorlar.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 946inci gününde sürüyor. Annelerden Necibe çifçi yapt açklamada, eylemlerini kararllkla sürdürdüklerini söyledi.

ÜçÜNCÜ RAMAZAN

çifçi, Bu yl üçüncü ramazan aymz oldu. Üç yldr HDP ve PKKnn kapsnda evlatlarmzn yolunu gözlüyoruz. nallah bütün annelerin evlatlar geri döner. Biz de burada perian olduk. Evlatlarmz bekliyoruz. Allah onlar perian etsin, ayn acy onlara da yaatsn. Evlat acs büyük bir acdr, hiçbir ac evlat acs gibi olmaz. Kar, k, çamur, salgn demeden burada evlat yolunu gözlüyoruz, evlat acs çekiyoruz. ifadelerini kulland.

Olunu kavumay dileyen çifçi, evladndan güvenlik güçlerine teslim olmasn istedi.

Kz Zübeyde için oturma eylemi yapan anne Esmer Koç da 2013ten bu yana terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan kzndan haber alamadn anlatt.

Kzm, evladm istiyorum. Evladm almadan buradan gitmeyeceim. HDP bilsin, sesimizi duysun, ya çocuklarmz getirip bize verecek ya da bu kapdan ayrlamayacaz. Artk çocuklarmz versin, ellerini vicdanlarna koysunlar. diyen Koç, bütün zorluklara ramen üç yldr eylemlerini sürdürdüklerini dile getirdi.

9 YILDIR UYKU UYUMUYORUM

Koç, öyle devam etti: Evde evlatlarmz göremeyince dayanamyoruz. Sürekli kzmn peinden gittiim için 9 yldr doru dürüst evimde oturamadm. Sadece bana ait evladm, canm, cierimi istiyorum. Ramazan ayn da oturma eyleminde karladk. Eylemde olduumuz bu üçüncü ramazan ay. Ramazan Bayramnda da inallah bütün anneler evlatlarn alacak ve evlerine gidecek.

Kzndan teslim olmasn isteyen Koç, Kaçn o zalimlerin elinden, gelin devletimize, asker ve polisimize teslim olun. dedi.

TESLM OLUN çARISI

Olu Faruk için oturma eylemini sürdüren anne Rahime Taç ise 8 yldr olundan haber alamadn söyledi. Sonuna kadar eylemi sürdüreceini dile getiren Taç, 3 senedir burada eylem yapyorum. Olum yayor mu, yaamyor mu bilmiyorum. 9 senedir gözüm kapda bekliyorum. Olum korkma gel, güvenlik güçlerimize teslim ol. ifadelerini kulland.

ALMADAN GTMEYECEM

Hani ilçesinde 2015 ylnda 16 yandayken kandrlarak daa kaçrlan olu Fatih için evlat nöbetini sürdüren Abdullah Demir, ramazan aynda da eyleme devam edeceklerini söyledi.

Demir, Olum, sizi orada daa mahkum ettiler, bizi de burada kendi kaplarna mahkum ettiler. Olum dön gel, Türk adaletine teslim ol. Oras senin yerin deil. 35 çocuk geldi. Devletimiz öyle büyük bir devlettir ki hiçbirinin eline kelepçe vurmad, anne ve babalarna teslim etti. Seni almadan buradan kalkmayacam. Burada k geldi, geçti. Seneler geçti. Bayram geliyor ve biz burada sizi bekliyoruz. çünkü bu evlat acs. Allah kimseye evlat acs vermesin. Evlat acs olmazsa kimse burada aç, susuz bekleyemez. Seni almadan buradan kalkmayacam diye konutu.

BR ALE DAHA HÖBETE KATILDI

Bu arada, Hakkarinin Yüksekova ilçesinde 2015te 15 yandayken daa kaçrlan kardei Mazlum Alp için gelen aabey Aytekin Alp da oturma eylemine dahil oldu. Alp, kardeinin 2015te ilçedeki çukur hendek olaylarnda kaçrldn ve bugüne kadar ondan hiç haber alamadklarn bildirdi.

Kardeinin HDP yoluyla daa kaçrldn düündüklerini aktaran Alp, konumasn öyle sürdürdü: Kardeimi kim götürdüyse ondan istiyoruz, ki HDPnin götürdüünü düünüyoruz. Kardeime kavuuncaya kadar buradan ayrlmayacam. Eylemdeki annelerin çocuklarnn döndüünü gördük, kardeimin de ksa bir süre içerisinde döneceini düünüyorum. Onun eve dönmesini, ailesine kavumasn istiyoruz. Annem ve babam perian halde. Umutla kardeimi bekleyeceim.

Ana Sayfaya Git