37 derecede evlat nöbeti

37 dereceyi bulan hava sıcaklığında nöbet aileler, “Ölsekte, kalsak ta burada evlat nöbetimize ve mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Haberler 04.06.2022 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP binas önünde evlat nöbeti tutan aileler, oturma eylemine 1005inci günde de devam etti. 37 dereceyi bulan hava scaklnda nöbet tutan Süleyman Aydn, Bu scakta evlat nöbeti tutuyoruz. Baylrcasna da olsa buradan kalkmayacaz. Burada evlatlarmz için mücadele veriyoruz dedi.
Kentte çocuklar terör örgütü PKK tarafndan daa kaçrlan aileler, 3 Eylül 2019da HDP l Bakanl binas önünde oturma eylemi balatt. 301 ailenin dönüümlü olarak 1005 gündür sürdürdüü eylemde, u ana kadar 35 aile çocuuna kavutu. Aileler, bugün de hava scaklnn 37 dereceyi gördüü kentte, günein altnda evlat nöbetini sürdürmeye devam etti.
BU SICAKTA BLE MADURUZ
7 yl önce 15 yanda kaçrlan olu Özkan için HDP binas önünde evlat nöbeti tutan Süleyman Aydn, Bu scakta evlat nöbeti tutuyoruz. Baylrcasna da olsa buradan kalkmayacaz. Burada evlatlarmz için mücadele veriyoruz. Annelerin bir ksm scaklktan hasta halde. Fakat yine de ylmamlar, evlatlarnn mücadelesini veriyorlar. Anne ve babalar olarak sonuna kadar bu mücadelemize devam edeceiz. Bu sadece bizim acmz deil; Türkiyenin acsdr. Sadece kendi evlatlarmz için burada deiliz, Türkiye evlatlar için de buradayz. Bu scakta bile maduruz, HDP kapsnda evlatlarmz istiyoruz. HDPde biraz vicdan varsa; bizim çocuklarmz PKKdan ister dedi.

EVLADIMI ONLARDAN ALACAIM

Hakkariden 16 yanda daa kaçrlan olu Rojhat için eyleme katlan anne Necibe çifçi, bir evladnn PKK tarafndan öldürüldüünü dierinin de daa kaçrldn söyledi.

Her iki evladnn acsyla 1005 gündür HDP l Bakanl binas önünde evlat nöbetinde olduunu belirten çifçi, Evlatlarmz HDP ve PKKdan istiyoruz. Onlardan para, mal, mülk istemiyoruz. Yeter artk kirli ellerini evlatlarmzn üstünden çeksinler. Binlerce yl geçse de evladm onlardan söke söke alacam. Evladm almadan buradan gitmeyeceim. dedi.

çifçi, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Olu Fatih için eylem yapan baba Abdullah Demir de evlad için 3 yla yakn bir süredir eylemde olduunu anlatt.

Kaçrld günden bu yana evladnn peini brakmadn dile getiren Demir, Evladm almadan buradan kalkmayacam. Sonuna kadar direneceiz. Evladma bir sarlsam bana yeter. Allah rzas için gelin bize destek verin. Bütün dünyaya sesleniyorum, derdimize derman olun, bize dua edin. ifadesini kulland.

35 ALE EVLADINA KAVUTU

Demir, terör örgütünden kaçan 35 evladn ailesine kavutuunu ve bu sevinci kendisinin de yaamak istediini aktard.

Adanada 12 yl önce 17 yanda daa kaçrlan kz Suzan için gelen baba Ahmet pek ise bütün aile perian olduklarn anlatarak çocuumun gelmesini istiyorum. Kzm braksnlar. dedi.

Ana Sayfaya Git