Panele DÜ rektörü Prof. Dr. Talip Gül, DTSO Bakan Mehmet Kaya, Diyarbakr Ticaret Borsas Bakan Engin Yeil, Esnaf ve Sanatkar Odas Bakan Alican Ebedinolu, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Bakan Aziz Odaba, Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, hocalar ve örenciler katld.
Dicle Üniversitesi Rektörü Talip Gül, daha sonra sözü DTSO Bakan Mehmet Kayaya brakt. Kaya, kent sanayisinin üniversite ile birlikte çalamamasnn, inovasyon ve giriimcilii istedii ekilde hayat geçiremeyecei anlamna geleceini söyledi. Kaya, Bu anlamda olmas gereken hangi kapy açmak istiyorsanz üniversitenin kaplar size açktr. ster kentin dinamikleri ile ister üniversite sanayi ibirlii geliimiyle ilgili olsun ne yaplmas gerekiyorsa destek vermeye hazrz. Bugünkü panel ve üniversite sanayi ibirlii, 10 balk altnda Dicle Üniversitesi ve akademisyenleri, yöneticileri ve ilimizin i insanlaryla bir yuvarlak masa etrafnda üniversite sanayi ibirliini nasl yaparz konuacaz.
ÖRENC VE DÜNYASI LKS
Yaklak üç önemli toplant yaptk. Örenciler, üniversiteyi bitirdikten sonra yüzde 95i piyasaya çkacak. çünkü Türkiyede istihdamn yüzde 80ini özel sektör yapyor. Burada oturan her 10 örenciden 8i özel sektörde çalacak ya da özel sektör giriimcisi olacak. Onu için yaplan bu çalma bu anlamda önemli. Burada görmü olduunuz 4 tane sivil toplum kuruluuyla temasnz olacak. Onlarn üyesi alacaksnz, onlarn projelerinden faydalanacaksnz, onlarn çalma düzenine uymak zorundasnz. Onun içinde onlar tanmanz gerekiyor. Buradan çktnz zaman özel sektörle tanm olacaksnz. Üniversite yllarnda bunlarla tanmann avantaj, bizlerle tanp yol alrsanz, bizlerle görüürseniz, bizim yönlendireceimiz iletmelerle stajdr, çalmadr, yaparsanz üniversite sonras daha az zorluk çekersiniz. Yoksa üniversite sonra 1 veya 2 yl bu odalar tanmakla geçecek hayatnz. Onun için bu çalma çok önemli dedi. Bakan Kaya daha sonra genç giriimciler kulübüne teekkür ederek, DTSOnun tantmn yapt.