7’si de öldürüldü

Irak’ın kuzeyinde sürdürülen Pençe Kilit operasyonunda beş askeri füzeli saldırıyla şehit ettikleri belirlenen saldırı grubundaki 7 terörist sıcak takip sonucu ölü ele geçirildi. Bu teröristlerden Ebubekir Şimşek’in Türkiye’de İçişleri Bakanlığının en çok aranan teröristler listesinin 500 bin liralık Gri renkli kategorisinde yer aldığı ortaya çıktı.

Haberler 04.06.2022 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakn kuzeyindeki Zap Vadisinde 24 Mays günü tüneldeki bir grup teröristin etkisiz hale getirildii çatmada baka bir terörist grup tarafndan güvenlik güçlerine güdümlü füze ile saldr sonucu Temen Abdulkadir Güler, Uzman çavular Onur Doan, Hüseyin Cankaya, Bican Kaplay, sözlemeli er Celal Tekedereli ehit olmutu.

Kum frtnas ve olumsuz hava artlarndan yararlanan teröristlere yönelik balatlan scak takipte 31 Mays günü ayn bölgede be askeri ehit eden saldr grubundaki teröristlerle scak temas saland.

Hava destekli operasyonda 500 bin liralk Gri listede aranan Ebubekir imek, Hülya Kaya, Ferhat Eiyok, brahim Dinçer ile Suriye uyruklu Menaf Ali smail, Nazliye Hasan, Muhammed Halil silah ve teçhizatlaryla birlikte ölü ele geçirildi.

7 teröristin de terör örgütünün sözde özel güç yaplanmasnda suikast ve patlayc uzman olduklar, 3ünün de sözde Zap ve Metina bölge sorumlular olduklar tespit edildi.

Gri listede aranan terörist Ebubekir imekin 10 yldan beri terörist faaliyetlerde bulunduu, 2014te Kobanide YPG saflarnda IDle çatmalarda ar yaraland belirtildi.

Tedavi edildikten sonra terör örgütünün Kandildeki sözde akademi adn verdikleri kampta askeri ve ideolojik eitim aldktan sonra örgütün özel güç yaplanmasnda suikast/sabotaj sorumlusu olduu bildirildi.

SURYEDE BARI PINARI HAREKATINDAN KAçMI

Terörist Hülya Kayann ise 2019 ylnda anlurfa Ceylanpnar ilçesinin karsndaki Resulaynda TSKnn sürdürdüü Bar Pnar harekatnda yer alt tünellerinden kaçt ve bu kez Iraktaki terör kamplarna geçtii tespit edildi.

Terör örgütünün sözde merkez karargah adn verdii Kandilin Bole Kampnda özel güç grup sorumlusu olarak faaliyet yürüten terörist Kayann 24 Mays günü 5 askerin ehit edildii hain saldrda bizzat yer ald belirlendi.

Suriyeli Nazliye Hasan adl teröristin de sözde özel güç kadn yaplanmas YJA-Star içinde hareketli tim sorumlusu olduu belirlendi.

AFRNDEK ZEYTN DALI HAREKTINDAN KAçMI

Terörist Ferhat Eiyokun ise 10 yldan beri Kandilde ve Irakn Musul kentine bal Sincar lçesinde YB ad altnda IDle çatmalara bizzat katld, ardndan Pençe Kilit harektnn yürütüldüü Metina Vadisine bölge sorumlusu olarak gönderildii kaydedildi.

Suriyeli Muhammed Halilin TSKnn Suriyenin Afrin kentine düzenledii Zeytin Dal harektnda YPG saflarndayken ar yaraland, buradan teröristlerce kaçrlp tedavi edildii, ardndan Afrinin dousundaki ehba ilçesinde SHA ile gerçekletirilen hava harektyla ikinci kez yaraland ve buradan Irakn kuzeyine geçerek bu kez öldürüldüü Zap Vadisine geçi yapt örenildi.

PKK-YPGNN BR BÜTÜN OLDUU BR KEZ DAHA BELGELEND

5 askeri ehit eden bu 7 teröristin daha önce Suriyenin Kobani, Resulayn ve Afrinde terör örgütü YPG saflarnda yer aldklar, Zeytin Dal ve Bar Pnar harektlarnda da TSK operasyonlarna kar güvenlik güçleriyle çatmalara girdikleri belirlenirken, PKK-YPGnin bir bütün olduu istihbarat birimlerince bir kez daha belgelenmi oldu.

Ana Sayfaya Git