8 Polis'i şehit etmişti!

Lice İlçesi'nde ölü geçen 5 PKK'lıdan 'Masiro' kod adlı Mervan Erdem'in, kentte bombalı araçla servis otobüsüne yönelik düzenlenen ve 8 polisin şehit olduğu araca park eden PKK'lı olduğu belirlendi.

Haberler 02.07.2016 - 09:27 Son Güncelleme : 02.07.2016 - 09:27

Diyarbakırın Lice İlçesinde 7inci Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde yürütülen, Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonunda güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 5 PKKlı öldürüldü. Yalaza ve çağdaş köyleri arasındaki ormanlık alanda çıkan çatışmada ölü ele geçirilen PKKlıların kimlik tespit çalışmaları sürerken, bunlardan birinin örgütün bölgedeki kilit isimlerinden Masiro kod adlı Mervan Erdem olduğu belirlendi.

SAHA SORUMLUSU

Mervan Erdemin örgütün orta saha sorumlusunun sağ kolu olarak bilinen bombalı eylemlere karışan, talimatlarını veren kişi olduğu belirtildi. Erdemin Diyarbakırın merkez Bağlar İlçesinde polis servis aracına yönelik bombalı araçla 31 Mart 2016 günü düzenlenen ve 8 polisin şehit edildiği bombalı saldırıda bomba yüklü aracı park eden, değişik tarihlerde 12si polis 45 kişinin yaralandığı saldırının talimatını veren, Bağlar İlçesinde 10 Mayıs günü Batıkent Semtinde örgüt üyesi iddiasıyla gözaltına alınan kişileri hastaneye taşıyan polis servis aracında bulunan 3 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırı ile 29 Mayıs tarihinde Kulp İlçesi Zeyrek Jandarma Karakolu kontrol noktasına düzenlenen bombalı saldırıların talimatlarını veren kişi olduğu tespit edildi.

Ölü ele geçen Masiro kod adlı Mervan Erdemin üzerinde yapılan aramada Diyarbakırdaki örgütün etkin olduğu bölgeler ile Sur İlçesindeki önemli noktaların işaretlendiği krokiler çıktı. Erdemin ayrıca Sur İlçesindeki çatışmalarda örgüt mensuplarını yönlendiren, silah ve lojistik destek sağladığı da belirtildi.

MİLİSLERLE BAĞLANTISI

PKKlı Mervan Erdemin Lice İlçesi kırsalındaki orta saha sorumlusuyla birlikte örgüt ve parti içerisindeki anlaşmazlıklarda kırsalda sözde mahkeme kurarak yargılayan ve sorgulayan kişi olduğu belirtildi. İstihbarat raporlarında suç dosyası kabarık olan PKKlı Erdemin kentteki milislerle bağlantı kurarak bombalı, mayınlı saldırılar için çalıntı araç temini, gözcülük ve keşif yaptırarak güvenlik güçlerine yönelik saldırıların talimatlarını verdiği tespit edildi.

YOL KESME EYLEMLERİ

PKKlı terörist Mervan Erdemin son olarak Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKKlı grubuyla birlikte yol kesme eylemlerini gerçekleştirdiği ve bu bölgede örgütün propagandasını yaptığı belirtildi. Kırsalda bombalı, mayınlı saldırılar için özel bir ekip oluşturduğu belirlenen Erdemin çalıntı araçları kendi ekibine yönlendirerek bomba yüklemelerini gerçekleştirdikten sonra, aldığı keşif bilgileri sonucunda güvenlik kuvvetlerine yönelik saldırıların da talimatını verdiği ortaya çıktı.

Ana Sayfaya Git