800 gündür nöbetteler!

Diyarbakır anneleri 800 gündür evlatları için nöbette

Haberler 11.11.2021 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti 800üncü güne ulat.

Anne Hacire Akarn olunun HDPliler araclyla daa kaçrldn iddia ederek, HDP l Bakanl önünde 22 Austos 2019da balatt oturma eylemi sayesinde 24 Austos 2019da evladna kavumas üzerine, bu mücadeleyi örnek alan ailelerin 3 Eylül 2019da balatt evlat nöbetine katlm günden güne artt.

Yaz k, kar yamur, bayram demeden kararllkla sürdürülen oturma eylemi 800üncü güne ularken, 33 aile güvenlik güçlerine teslim olan çocuklarna kavutu.

Evlatlarn terörün pençesinden kurtarmak isteyen aileler, ellerinde çocuklarnn fotorafyla HDP il binas önünde bekleyiini sürdürüyor.

KARARLIYIZ, EVLATLARIMIZ GELENE KADAR VAZGEçMEYECEZ

Olu Ramazan için eylem yapan anne Mevlüde Üçda, tüm Türkiyeyi kendilerine destek vermeye davet etti.

Evlat nöbetinin 800üncü günü dolaysyla yarn HDP il binas önünde Teröre Geçit Yok yürüyüü yapacaklarn ifade eden Üçda, Anne ve babalar olarak hepimiz kararlyz, evlatlarmz gelene kadar vazgeçmeyeceiz. Evlatlarm gelin, teslim olun. HDP ve PKKdan size hayr yok. Gelin güvenlik güçlerine teslim olun. dedi.

Üçda, oluna seslenerek, Burada seni bekliyorum. Hiçbir zaman vazgeçmeyeceim. Sen benim olumsun, gel teslim ol. ifadelerini kulland.

OLUM SEN çOK ÖZLEDM

Olu Aziz için evlat nöbeti tuttuunu belirten Güzide Demir, 800 gündür ylmadan eylemlerine devam ettiklerini aktard.

Demir, çocuklarna kavuana kadar eylemi sürdüreceklerini anlatarak, HDP çocuumu götürüp PKKya teslim etti. Olum seni çok özledim, yüzüne hasret kaldm. Cierim yanyor olum, 6 yldr senin peindeyim. Oras senin yerin deil. 33 çocuumuz geldi, sen de gel, hepiniz kaçn, güvenlik güçlerine teslim olun. diye konutu.

GELN DEVLETE TESLM OLUN

Olu Bayram için eylem yapan baba adin Elhaman, tek amacnn çocuuna kavumak olduunu söyledi.

800 gündüz HDPnin kapsnda nöbet tutuyoruz. 1800 gün de geçse çocuumu almadan bu çadr terk etmiyorum. diyen Elhaman, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Kz Gülcana kavuma ümidiyle eyleme katlan baba Necmettin Biçer de herkesi kendilerine destek vermeye çard.

Dada tek çocuk kalmayana kadar eylemi sürdüreceini vurgulayan Biçer, HDP ve PKK tarafndan daa kaçrlan tüm çocuklara sesleniyorum, yol yaknken gelin, güvenlik güçlerine teslim olun. Güvenlik güçlerine teslim olduunuzda emin ellerdesiniz. 33 çocuumuz geldi, siz de gelin teslim olun. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git