900 günü geride bıraktılar

Diyarbakır anneleri 900 günü geride bırakan evlatları için nöbetteler

Haberler 19.02.2022 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daa kaçrlan çocuklar için HDP Diyarbakr l Bakanl binas önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti 900üncü gününde.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin HDP il binas önünde 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemine katlm günden güne artarak 263e ulat.

Yaz k, kar yamur, bayram, salgn demeden büyük bir dayanma ve kararllkla yürütülen oturma eylemi sayesinde 34 aile evladn terörün pençesinden kurtarmay baard. çocuklarna kavuanlarn mutluluuyla umutlar her geçen gün daha da artan aileler son evlat dadan kurtarlncaya kadar oturma eylemini sürdürmekte kararl.

NALLAH çOCUKLARIMIZI ALACAIZ

Ellerinde çocuklarnn fotoraf ile bekleyiini sürdüren annelerden Sabire Aydn, 5 yl önce daa kaçrlan olu Zafer için oturma eylemi yaptn söyledi.

Yllardr olunun hasretiyle yanp tututuunu dile getiren Aydn, evladna kavumadan oturma eylemine son vermeyeceini belirtti.

Dadaki tüm çocuklara güvenlik güçlerine teslim olmalar çarsnda bulunan Aydn, Tüm annelerin içi yanyor. Sorumlularndan hesap sormak için buraya geldik. nallah çocuklarmz alacaz, çocuklarmz gelene kadar mücadelemize devam edeceiz. dedi.

çocuklarmz HDP kaçrd. çocuklarmz HDPden istiyoruz. Olum Zafer, ben buradaym yavrum mücadelemize devam edeceiz. Ne olursunuz sesimizi duyun. Anne kucana gelin. diyen Aydn, özlemle evlatlarn beklediklerini aktard.

EKMEK ALMAYA GÖNDERDM, 8 YILDIR HABER ALAMADIM

Kocaeliden 8 yl önce kaçrlan olu Eren için oturma eylemi yapan anne Fadime Aksu da bugüne kadar olundan haber alamadn belirtti.

Tüm dünyaya bu mücadelelerine destek olmalar çarsnda bulunan Aksu, Olumu HDP ve PKKdan istiyorum. çocuumu onlar götürdü. Onu ekmek almaya gönderdim, 8 yldr haber alamadm. Olum kalp hastasyd. Tedavisi yarm kald. laçlarn halen saklyorum. Merhamet yok bunlarda. diye konutu.

Aksu, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas için seslenerek, olunu almadan eylemine son vermeyeceini dile getirdi.

Yaz, k, hastalk demeden hep burada oldum. nallah çocuklarmzdan hayrl haberler alrz. 34 aile evladna kavutu. nallah tüm anne babalar kavuur. ifadelerini kullanan Aksu, o mutlu an yaamak istediklerini aktard.

SEN GELMEDEN BURADAN GTMEYECEM KIZIM

Kz Gülcan için bekleyiini sürdüren baba Necmettin Biçer de daa kaçrlan tüm çocuklar için mücadele ettiklerini söyledi.

Eylemlerini sürdürmekte kararl olduklarn anlatan Biçer, hakl mücadelelerinde herkesten destek beklediklerini belirtti.

Biçer, 6 yldr neler çektiimi bir ben bir Allah biliyor. Ylmadk, buradan kesinlikle ayrlmayacaz. Gülcan eer sesimi duyuyorsan veya beni görüyorsan gel, güvenlik güçlerine teslim ol. Sen gelmeden buradan gitmeyeceim kzm. diye konutu.

Ana Sayfaya Git