Aileler tepkili

Evlat nöbetindeki ailelerden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na tepki

Haberler 26.02.2022 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn PKK tarafndan daa kaçrld iddiasyla HDP Diyarbakr l Bakanl önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnii, 907inci gününde de devam ediyor. Evlat nöbetindeki baba Süleyman Aydn, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun ricaclar vastasyla kendileriyle görüme yapmak istediini fakat HDPli dostlaryla gelmemesi durumunda ziyareti kabul etmeyeceklerini söyledi.

çocuklarnn PKK tarafndan kaçrld iddiasyla 3 Eylül 2019da farkl kentlerden Diyarbakra gelen ailelerin HDP l Binas önünde balatt oturma eylemi 907inci gününde de sürüyor.

Evlat nöbetindeki baba Süleyman Aydn, 4 yl önce PKK tarafndan kaçrldn iddia ettii olu Özkan (19) için 907 gündür HDP l Binas önünde beklediklerini söyledi.

CHP lideri Klçdarolunun araclar vastasyla kendileri ile görüme gerçekletirmek istediini fakat samimi bulmadklar için görümeyi reddettiklerini ifade eden Aydn, Bugün 907 gündür bu terör örgütünün destekçisi olan HDPnin önündeyiz. Biz duyduumuza göre Klçdarolu Diyarbakra gelecek ve bu ziyaretinde biz aileler de bulunuyor. Ama maalesef ziyaretimize gelmeden ricaclar devreye sokuyorlar ve biz anne ile babalar susturmak istiyorlar. imdi bir nevi halen HDPli dostlarndan izin almayp buraya gelemiyorlar ve bu HDPli dostlarna bir ey söylememizi istemiyorlar dedi.

SZ, HDPL DOSTLARINIZLA BEKLYORUZ

CHP Genel Bakan Klçdaroluna çarda da bulunan baba Aydn, Biz burada evlat nöbeti tutan anne ile babalar olarak Klçdarolu deil, iki dünya bir araya gelse bile tek bir annenin yüreinde çkan sesi asla susturamayacaksnz. 3 gün önce 35inci evlat ailesine teslim oldu ve o evladmz terör soruturmas sonras anne ve babasna teslim edilerek memleketlerine gönderildi. Klçdarolu, sizde devletimiz gibi samimiyseniz HDPli dostlarnzla sizi buraya bekliyoruz. Aksi takdirde inann sizin gök kubbenizi aa indiririz. Biz asla burada ylmayacaz ve sonuna kadar da mücadelemize devam edeceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git