Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, dün Cemilpaşa Konağında Alipaşa ve Lalabey Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Sur Belediyesi Eş Başkanları Seyit Narin ile Fatma Şık Barutun da katıldığı toplantıda Kışanak, mahallelinin sorunlarını dinledi. İnsan hakları aktivisti yazar Eşber Yağmurderelinin katıldığı toplantıda konuşan Eş Başkan Kışanak, partisinin ilkelerinden söz ederek yerel yönetimlerin halkın olduğunu, halkın verdiği görevi yerine getirmeye çalıştıklarını, planlama yaparken halka sorduklarını ve her zaman yaptıklarının hesabını vermekle sorumlu olduklarını söyledi.
Ben amasız fakatsız yaşadığımız eksikliklerden dolayı bütün yönetimimiz, ilçe belediyelerimiz ve çalışanlarımız adına özeleştiri veriyorum. Daha fazla bir araya gelmemiz, daha fazla konuşmamız, daha fazla tartışmamız lazım. diyen Kışanak, sadece şehir merkezinde sorumlulukları varken, 1 Nisan 2014 itibariyle 15 bin kilometrekarenin her karışında hizmet vermeye başladıklarını, bu nedenle örgütlenmelerinin ve çalışmalarının biraz zaman aldığını vurguladı. DİSKİ, itfaiyenin, ilaçlamanın, yol şubenin yeni bağlanan 13 ilçeye ve 950 mahalleye hizmet götürecek şekilde örgütlenmesini tamamlandığını söyleyen Kışanak, Şengal ve Kobanede yaşanan çatışmaların, ardından yaşanan göçlerin bölge halkını, belediyeleri nasıl etkilediğini de anlattı.
Şengal ve Kobani için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi
Türkiyenin, Birleşmiş Milletlerden, Avrupa Birliğinden çok yüksek rakamlarda yardım aldığını, ancak belediyenin ve bölge halkının yaptığı çalışmaları yapamadığını kaydeden Kışanak, konuşmasını şöyle sürdürdü: AFAD, Başbakanlık ve AKP biz bu kadar mülteciye kapımızı açtık bu kadarına yardım yaptık diyorlar, tamamı yalandır. Ortada gerçek olan rakamlar var. Biz 200 bin kişiyi kimseye muhtaç etmeden Suruçta Urfada Amedte misafir ettik, kimseye muhtaç etmedik, Tabii bunlar kolay çalışmalar değildi; aynı zamanda hiçbir eksiğimizin de mazereti değildir.Bizler de yerel yönetimler olarak elimizden gelen tüm imkanları seferber ettik, şimdi de Kobanenin inşa süreci için yerel yönetimlerimiz ellerindeki bütün imkanları seferber etmiş durumdadır. Biz Kobanenin yeniden inşa sürecinde halkımızın gücüyle yerel yönetimlerin imkanlarıyla sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle de gerçekten de halkların kardeşliğine ve dayanışmasına inanan dostlarımızın katkılarıyla Kobaneyi yeniden inşa edeceğiz
Alipaşa ve Lalabey Mahallesinde bundan önceki dönemde TOKİnin başlattığı bir çalışmanın ortaya çıkardığı duruma dikkat çeken Kışanak, bu durumun etraflıca tartışılması gerektiğini söyledi. Her iki aileden birinin TOKİnin şartlarını kabul ettiğini, yaklaşık 400-420 ailenin yıkılmış mahallede oturmaya devam ettiğini kaydeden Kışanak, seçim sürecinin ardından oturup ne yapılması gerektiğine karar vermek gerektiğini açıkladı.