Alkol yasağına destek geldi

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneğinden alkol yasağına destek.

Haberler 29.04.2021 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Yeil Yldz Bamllklarla Mücadele Dernei Genel Bakan Yahya Öger, Türkiye genelinde uygulanacak olan tam kapanma sürecinde alkollü içeceklerin satnn yasaklanmasna destek verdi. Öger, sosyal medya kullanclarnn alkolü masummu gibi göstermelerine tepki gösterdi.

Alkolü savunuyor pozisyonuna girmek akl tutulmasdr

Alkolü savunma pozisyonuna girmenin akl tutulmas olduunu ifade eden Öger, Bugün dünya nüfusunun pençesinde kvrand, totalde korona virüs hastalndan daha fazla can kaybna sebep olan alkolle ilgili modern dünya ülkeleri yasaklamalar konutuu ortamda bu alkolle deil hayat tarzna müdahaledir eklinde alg oluturulmas salkl bir yaklam deildir. Türkiyede alkole ulama noktasnda getirilen ya snrlamas ve alkolün açk bir ekilde satlmasna yönelik yasal düzenlemeler Türkiye gençliinin ve geleceinin alkolden, sigaradan ve uyuturucudan muhafaza edilmesi noktasnda güzel admlardr. Alkolü merulatrmak, alkolün bir hayat tarzym algsn oluturmak, var olan birçok skntnn balca sebebi olan alkol ile mücadeleye siyasi muhalefet refleksi ile kar durmak mantk ddr diye konutu.

Alkol sknt ve dertleri bertaraf eden bir çözüm deil çözümsüzlüktür

Alkolün bireylerin ekonomik kaybna neden olduunu ve iddet malzemesi olarak kullanldnn altn çizen Öger, Alkolle ilgili yaplacak yasal düzenleme genç nüfusun alkole ulamasn engellemede atlan her admn kim tarafndan yaplrsa yaplsn desteklenmesi gerektiine inanyoruz. Temel gda maddelerinin satld market zincirinde alkolün reklamnn yaplarak satlmas, sigara ile ilgili yaplan yasal düzenleme sonrasnda hala açk bir ekilde sigarann satlmas olumlu karlanmamaldr. Alkol ve alkolizm ile mücadeleye inançsal bir tepki ile yaklamdan ziyade alkolün toplumda oluturduu zayiat bilerek tepki konulmas, duyarl olunmas beklentimizdir. Unutmamak gerekir ki, alkol bir hayat tarz deil bir hastalktr. Kültürün ve medeniyetin göstergesi deil iddetin, tacizin, çöküün balangcdr. Sknt ve dertleri bertaraf eden bir çözüm deil çözümsüzlüktür eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git