Annan'a anlattılar

Danimarka Ankara Büyükelçisi Danny Annan, 892 gündür HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbetinde olan ailelere ziyarette bulundu.

Haberler 11.02.2022 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aileler, basn mensuplarndan uzak ziyarette gelen büyükelçiye HDP-PKK ilikisini, ailelerin evlat nöbetiyle birlikte HDPnin kepenk kapattn aktard.

7 yl önce PKK tarafndan kaçrldn iddia ettii olu Özkan için eyleme devam eden Diyarbakrl Süleyman Aydn, Büyükelçi Annana, HDPnin arka kapdan çocuklar Kandile gönderdiini ileri sürdü. l binasn arka tarafndan HDPlilerin açt kapy büyükelçiye gösteren Aydn, HDPnin iç yüzüne ahit olmasn istedi.

ANNAN GÖRÜMES

Annana, Avrupaya gittiinizde de HDPnin iç yüzünü anlatn çarsnda bulunan Aydn, Anneler burada beklerken, annelere hiçbir açklama yapmadan kepenk kapattlar. Evlerimizi yakyorlar, bizi tehdit ediyorlar. Önümüzü kesiyorlar. Bize oraya gitmeyin diyorlar. Kepenk kapatp kaçtlar. u an kapal. Herkes burann il bakanl olduunu söylüyor. Buras il bakan deil, buras Kandilin ubesidir. HDP olmazsa PKKda olmaz. Bunlar Kürt için mücadele vermiyor. Ben bir Kürttüm, bunlar kesinlikle bizim için mücadele vermiyor. Kürt için mücadele verseydi 15 yandaki çocuu kaçrmazd. Bu gördüünüz anne- babalarn çocuklarn maarada ölüme mahkuk etmiler. Yaklak 3 yldr HDPnin kapsndayz. Bizim çocuklarmz insan deiller mi? nsan haklar onlar için yok mu? Bunlar hepsi madur Kürt aileleri. Sizin çocuunuz var m? Senin çocuun bir saat eve gelmezse ne yaparsn? 7 yldr olumdan ayrym eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git