Anneler artıyor

Diyarbakır'da, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin HDP binası önündeki evlat nöbeti, 886’inci günde de sürdü. Kızı Rozerin için gelen Ali Umğaç ile kız kardeşi Gülizar Karakaya için gelen Ayhan Karakaya ile evlat nöbetindeki aile sayısı, 257’ye yükseldi.

Haberler 04.02.2022 - 02:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetine iki aile daha katld. Kz Rozerin için gelen Ali Umaç ile kz kardei Gülizar Karakaya için gelen Ayhan Karakaya ile evlat nöbetindeki aile says, 257ye yükseldi.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 886inci gününde sürüyor. Süren eylemde 34 aile çocuklarna kavutu. Kz Rozerin için gelen Ali Umaç ile kz kardei Gülizar Karakaya için gelen Ayhan Karakaya ile birlikte aile says ise 257e yükseldi.

GELENE KADAR AYRILMAYACAIM

Muun Bulank ilçesinden gelen Ali Umaç, 2014 ylnda 10 yandayken götürüldüünü belirttii Rozerin için eyleme katld. Umaç, kznn 8 senedir kayp olduunu belirterek, Ne fotoraf ne bir eyi var. Benim çocuumu kandrp götürdüler. Kzm gel, devlete teslim ol. Devlet bizim babamz, bayramzn altnda yaayalm. Sen gelene kadar ben buradan ayrlmayacam. Diyarbakra geldim senin için dedi.

KANDIRIP GÖTÜRDÜLER

2014 ylnda 26 yandayken kaçrlan kz kardei Gülizar için eyleme katlan Ayhan Karakaya da HDP bunu yapt. Onu bekliyoruz burada, gelip teslim olsun. Benim yanma gelsin, ona verecek ekmeimiz var. Dada ne ii var? Ben burada gelmesini bekliyorum. Kandrp götürdüler. Ben buradan o gelene kadar gitmeyeceim diye konutu.

Ana Sayfaya Git