Anneler direniyor

Çocukları PKK tarafından zorla kaçırılarak dağa götürülen ailelerin direnişi kısıtlamaya rağmen kaldıkları otelde devam ediyor.

Haberler 31.05.2021 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan evlat nöbetindeki ailelerin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 636nc gününde de sürüyor.

ANNELERN EYLEM

Evlat nöbetindeki aileler çocuklarnn fotorafyla kstlamadan dolay kaldklar otelde bekleyiini sürdürürken, kz için Kütahyadan Diyarbakra gelen Hatice Levent, Bitliste üniversite okuduu srada kz Fadimenin terör örgütü PKK mensuplar tarafndan daa kaçrldn söyledi. Levent, Fadimem eer beni görüp duyuyorsan geri dön yavrum. Senin yerin benim dizimin yeri, ne olur kaçp gelin. Arkadalarnzn elinden tutun beraber gelin, size göre deil oralar o bataklktan çkn gelin. Üzerinizde yamur ve kar, ayaklarnzda ise çamur, ta banzn altnda toprak ne olur kaçn gelin bizi perian etmeyin. Bak senin peindeyim, ölmeden peini brakmayacam, seni almadan da gitmeyeceim. Hani sen okuyup da bana bakacaktn, ne oldu kime kandn da gittin, beni buralardan kurtar sen de oradan kurtul memleketimize gidelim dedi.

Ana Sayfaya Git