Anneler, evlatlarımızı istiyoruz

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 02.12.2020 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 456. gününde sürüyor.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren annelerden Songül Altnta, daa kaçrlan olu Müslüme kavumak için oturma eylemine katldn belirterek, 6 yldr evlad için mücadele verdiini söyledi.

Türk ordusuna yönelik sözleri nedeniyle CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Baarra tepki gösteren Altnta, Kimse ordumuza dil uzatmasn. Ordumuz en kutsal ordudur. dedi.

Eylemini kararllkla sürdüreceini anlatan Altnta, Evladm için geldim. Olumun yüzüne ve sesine hasretim. Olumu bana versinler. PKKdan, HDPden olumu istiyorum. ifadelerini kulland.

HDPNN PARMAI VAR

Vandan 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Baran için gelerek eylemi sürdüren anne Solmaz Örünç ise tek isteinin evladna kavumak olduunu söyledi.

çocuunun kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Örünç, çocuk çalan partinin önündeyiz. Bizim çocuklar aldlar, götürdüler, PKKya verdiler. PKK gelip olumu zorla götürmedi evden. Bu ite HDPnin parma var. Olumu istiyorum. diye konutu.

Örünç, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulunarak, Onlar seni kandryor. 20 kii geldi, bir günde ceza almadan gitti ve ailesine kavutu. dedi.

Ana Sayfaya Git