Anneler kararlı

Diyarbakır anneleri evlatlarına kavuşmak istiyor

Haberler 09.12.2021 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklarna kavumak için HDP l Bakanl binas önündeki oturma eylemi kararllkla devam ediyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019da balatt evlat nöbeti 828inci gününde sürüyor.

zmirden 7 yl önce 19 yanda kandrlarak daa götürülen olu Abdulkadir için Tekirdadan gelerek eylem yapan Esmer Kaman, evladndan 7 yldr haber alamadn söyledi.

Kaman, Devletimize çok teekkür ederim. Allah raz olsun. Onlar bizim arkamzda ve yanmzda var oldukça anne ve babalar olarak evlatlarmza kavuacaz. dedi.

Kaman oluna seslenerek, Olum dön. Seni kandryorlar. Korkma, devletimize, askerlerimize teslim ol. Dönenler ailelerine kavutu. Sen de dön. ifadelerini kulland.

Vann Gürpnar ilçesinden gelerek olu Mikaile kavumak için eylem yapan baba Yusuf Erdinç de olunun Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okurken kandrlarak daa götürüldüünü belirtti.

HDP evladm benden kopard. Kalem yerine eline silah verdiler. Olumun peini brakmayacam. Ölünceye kadar buray terk etmeyeceim. Evladm onlar için büyütmedim. Olum avukat olacakt. diyen Erdinç, evladna kavuana kadar eylemi sürdüreceini aktard.

Erdinç, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulunarak, Olum etrafna bak, HDPli vekillerin çocuklar var m? Senin elindeki kalemi krdlar. Bu reva mdr? Senin yerin Türkiye Cumhuriyetidir. diye konutu.

Ana Sayfaya Git