Anneler kararlı!

Diyarbakır anneleri evlatlarına kavuşmak istiyor

Haberler 16.03.2022 - 01:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daa kaçrlan çocuklar için HDP il binas önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr anneleri, evlatlarna kavumak için bekleyiini sürdürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 925inci gününde devam ediyor.

Olu Faruk için oturma eylemini sürdüren anne Rahime Taç, gözyalar içerisinde, Karstan geldiini belirterek, 8 yldr olundan haber alamadn söyledi.

Sonuna kadar eylemi sürdüreceini ifade eden Taç, Faruk korkma gel. Olum gel devlete teslim ol. Seni bekliyoruz. Seni çok özledim. nallah olum gelir. Yolunu gözlüyorum. nallah olumla bu çadrdan ayrlacaz. diye konutu.

FOTORAFLARINA DEL SANA SARILMAK STYORUM

Diyarbakrn merkez Sur ilçesinden 6 yl önce 15 yanda daa kaçrlan kz Aysun için oturma eyleminde yer alan anne Aydan Arslan da evladn HDPden istediini belirtti.

Eylemi evladna kavuuncaya kadar sürdüreceini dile getiren Arslan, Yllardr kzm benden kopardlar. Kzm beni duyuyorsan geri dön. Senin yerin annenin yan. Fotoraflarna deil sana sarlmak istiyorum. ifadelerini kulland.

- Biz aladmz sürece onlar gülemezler

Batmandan 17 yanda daa kaçrlan olu Yunus için oturma eylemi yapan anne Remziye Yenidoan ise evladna hasret kald için duyduu üzüntü ile hastalandn anlatt.

HDP ile terör örgütü PKKya tepkisini dile getiren Yenidoan, çocuklarmz kurunlara hedef ediyorlar. Bize hakszlk ediyorlar. Bunca annenin hakkn öbür dünyada nasl ödeyecekler? Biz aladmz sürece onlar gülemezler. Onlar hiçbir zaman hedeflerine varamayacak. Olum gel, teslim ol. dedi.

Ana Sayfaya Git