Annelerin eylemi!

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 29.09.2020 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 392nci gününe girdi.

Olu Ramazan için evlat nöbetini sürdüren anne Mevlüde Üçda, evlatlarnn daa mahkum edildiini belirterek bundan duyduu rahatszl dile getirdi.

Evladmzn fotorafn alp dümann kapsnda oturmak kötü bir duygu. diyen Üçda, oturma eylemiyle hakl davasnn peinde olduunu söyledi.

Üçda, Evladmn peindeyim. 17 yl PKK ve HDPye evlat beslemedim. çocuumu versinler. dedi.

Oluna, güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulunan Üçda, Olum, beni duyuyor ve görüyorsan güvenlik güçlerimize teslim ol. 17 evladmz geldi, anne ve babasna kavutu. Hepsi mutlular. Sen de gel bu mutluluu annene yaat. Annenin cierine su serp. Senin gelmeni istiyorum. diye konutu.

EYLEMMZDE KARARLIYIZ

Sur ilçesinden 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Özkan için evlat nöbetine devam eden Süleyman Aydn, olunu HDPlilerden istediini belirtti.

Aydn, HDP milletvekillerinde vicdan varsa çocuklar nasl daa götürmülerse öyle de getirsinler. Eylemimize kararlyz ve hiçbir yere gitmiyoruz. Olum, güvenlik güçlerine teslim ol. 17 evladmz güvenlik güçlerine teslim oldu. Hepsi anne ve babalarna kavutu. Olum gel ve bu hasretlik bitsin artk. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git