Annelerin eylemleri

Evlat nöbetindeki baba: HDP artık 14-15 yaşındaki çocukları dağa gönderemiyor

Haberler 23.12.2020 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 179 ailenin HDP binas önündeki oturma eylemi, 478inci günde de sürüyor. 5 yl önce 15 yandayken, kaçrlan olu Özkan için 9 Eylül 2019dan beri eylemini sürdüren Süleyman Aydn, HDP ve PKKnn oturma eyleminden rahatszlk duyduunu belirterek, Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceiz. Biz burada eylemimizi sürdürdüümüz için HDP artk 14-15 yandaki çocuklar daa gönderemiyor dedi.

HDP VE PKK ZULMÜ VAR

5 yl önce kaçrlan olu Özkan için HDP binas önündeki oturma eylemini sürdüren Süleyman Aydn, 478 gündür eylemlerini sürdürdüklerini belirterek, çocuklarn almadan eylemlerini sonlandrmayacaklarn söyledi. Aydn, unlar söyledi:

HDP milletvekilleri bunca zamandr bu Kürt ailelerinden kaçyor. Yamur, çamur demeden eylemimizi sürdürüyoruz. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceiz. HDP artk 14-15 yandaki çocuklar daa gönderemiyor. çünkü biz burada eylemimizi sürdürüyoruz. HDP ve PKK bizim eylemimizden büyük bir rahatszlk duyuyor. Zaman zaman HDP ve PKK tarafndan tehdit edildik ama kesinlikle ylmadk. Bu büyük mücadeleyi çocuklarmz için devam ettireceiz. Allah, çileri Bakan Süleyman Soyludan raz olsun. HDP, zaman zaman Douda zulüm var diyordu. Dorudur, PKK ve HDP zulmü var. Kürt ailelerine büyük bir zulüm yaplyor. 14-15 yandaki çocuklarn ne ii var dada? HDP milletvekilleri Kandile vekillik yapyor. Kürt halkna hiçbir zaman vekillik yapmadlar. HDP bizim çocuklarmz nasl daa götürmüse öyle de getirsin. Mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceiz.

Ana Sayfaya Git