Annelerin kararlılığı

Diyarbakır´da, HDP önündeki evlat nöbeti 799´uncu gününde

Haberler 10.11.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda çocuklar PKK tarafndan kaçrlan ailelerin HDP il binas önündeki evlat nöbeti, 799 gündür sürüyor. Aileleri Silvan Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Murat Öztürk, Tarih ve destan yazdlar burada. Bu ekilde terörü bertaraf edeceiz. Bundan sonra hiçbir gencin, kadnn ve erkein daa çkmasna müsaade etmeyeceiz dedi.

Diyarbakrda olu Mehmet Akarn terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn öne sürüp HDP Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi balatan Hacire Akarn evladna kavumas, dier aileler için de umut oldu. Hacire Akarn da çarsyla çocuklarn bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde oturma eylemine balad. 240 ailenin 799 gündür sürdürdüü evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte 33 aile çocuklarna kavutu.

TARH VE DESTAN YAZDILAR BURADA

Silvan Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Murat Öztürk, ilçedeki baz siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle eylemlerini sürdüren aileleri ziyaret etti. Ailelerle tek tek sohbet eden Öztürk, onlara gül hediye etti. Diyarbakr annelerini ziyaret etmek ve onlarn yannda olmak için burada olduklarn belirten Öztürk, konumasn öyle sürdürdü;

Terör örgütünün en fazla zarar verdii bölge halkdr. Bölgenin kadnlarna ve gençlerine en büyük zarar terör örgütü vermitir. Kendisine halkn vekili diyenlerin çocuklar Pariste ve Londrada, görüyorsunuz halkn çocuklar istismar edilmi ve kandrlm. Nereye gittikleri bile belli deil. u an akbetleri hakknda birçounun haberi yok. Terör örgütünün bölge halkna nasl zarar verdiini burada görüyoruz. Kesinlikle Diyarbakr anneleri Türkiyede terörün etkisiz hale getirilmesi konusunda dönüm noktas olmutur. Tarih ve destan yazdlar burada. Bu ekilde terörü bertaraf edeceiz. Bundan sonra hiçbir gencin, kadnn ve erkein daa çkmasna müsaade etmeyeceiz. Burada en büyük desteimiz Diyarbakr anneleridir. Katk ve moral salayabilirsek ne mutlu bize.

Ana Sayfaya Git