Annelerin sayısı arttı

Diyarbakır annelerinin oturma eylemine bir aile daha katıldı

Haberler 10.02.2022 - 01:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, PKK tarafndan kaçrlan çocuklar için 893 gündür evlat nöbeti tutan ailelerin says, 260a yükseldi. Kardei Rujbin için oturma eylemine katlan Remzi çelik, HDP, kardeimi kandrarak Kandile götürmütür dedi.

KIZ KARDE çN

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 893üncü gününde sürüyor. 7 yl önce 24 yanda daa götürülen kz kardei Rujbin için Hakkariden gelen aabey Remzi çelik de evlat nöbetine dahil oldu.

çelik, gazetecilere, kardeinin Diyarbakrda Dicle Üniversitesinde (DÜ) okuduu dönemde kandrlarak daa götürüldüünü söyledi.

ÖRETMEN OLACAKTI

Kardeinden o günden bu yana hiç haber alamadn ifade eden çelik, Kardeim okuyup öretmen olacakt. Ülkeye faydal bir evlat olacakt. Babam üzüntüden kalp krizi geçirerek vefat etti. Kardeimi almadan Hakkariye dönmem. dedi.

çelik kardeine güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulunarak Onu bekliyoruz. O gelene kadar buradan ayrlmayacaz. diye konutu.

ALELERE DESTEK ZYARET

Hakkariden gelen Dou Anadolu Bölgesi Gaziler ve ehit Aileleri Federasyonu ile Vandan gelen Gaziler ve ehit Aileleri Dernei temsilcileri ve üyeleri Diyarbakr annelerini ziyaret ederek desteklerini iletti.

Dou Anadolu Bölgesi Gaziler ve ehit Aileleri Federasyonu Bakan Abdurrahman Er, anne ve babalara destek olmak için geldiklerini söyledi.

Er, Bölgemiz huzurla ve güvenle anlyor artk. Bu huzur ve güveni sarsmaya çalan odaklar var. HDPnin de PKKnn da kirli ellerini bu çocuklarn üzerinden çekmesini istiyoruz. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git