İstanbul'dan gelen baba kız, çizdikleri resimlerle il il gezip İsrail'in Filistin'e soykırımını anlatıyor; Şimdi ki durakları Diyarbakır

İstanbul'dan yola çıkan Eyüp Güzel ve 18 yaşındaki kızı Şüheda, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını il il dolaşıp çizdikleri resimlerle anlatıyor.

Haberler 22.07.2024 - 11:58 Son Güncelleme : 22.07.2024 - 16:18

İstanbulda yaşayan 3 çocuk babası Eyüp Güzel, kızı Şüheda ile İsrailin Gazzeye yönelik saldırılarını tablolara çizdi.

İsrailin Gazzeye yönelik saldırılarını protesto etmek ve bu zulmü herkese göstermek amacıyla Türkiye turu yapmaya karar veren Güzel ve kızı, 13 Temmuzda Gebzede ilk sergisini açtı.

Baba kız, daha sonra Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Kastamonu, Sinop, Samsun ve Trabzona gidip burada resimlerini sergiledi.

Bu illerde birer gün kaldıktan sonra Erzuruma gelen baba kız, Filistinin tarih boyunca kahramanları ile 7 Ekimden bu yana İsrailin Gazzeye saldırılarını anlatan görsellerin bulunduğu sergiyi Yakutiye Kent Meydanında açtı.

Baba kızın Erzurumdan sonraki durağı ise Ağrı, Van, Siirt, Batman, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Elazığ, Malatya, Kayseri, Konya ve Ankara olacak.

Hucurat Harekatı Derneği Başkanı da olan Eyüp Güzel, AA muhabirine, Kudüs Seferberliği Projesi kapsamında 13 Temmuzda İstanbuldan yola çıktıklarını söyledi.

Kendimize ait resimlerle görsel hafıza oluşturmaya çalışıyoruz

Yaklaşık 1 ay boyunca Türkiye turunda olacaklarını, İç Anadolu Bölgesiyle turu tamamlayacaklarını anlatan Güzel, Şehir şehir dolaşıyoruz. Her gittiğimiz şehirde 1 gün kalıp Kudüs ve Filistin ile ilgili resim sergisi açıyoruz. Kendimize ait resimlerle görsel hafıza oluşturmaya çalışıyoruz. İnsanlar gelip soru soruyor, bilgi sahibi oluyor. dedi.

Güzel, serginin, Filistinin tarih boyu fatihleri, sanatsal çizimler ve İsrailin Gazzeye karşı soykırımı gibi 3 kategoriden oluştuğunu aktardı.

7 Ekimden sonra dünyanın gözü önünde yaşanan soykırım süreci var. Biz resimler üzerinden bu soykırım sürecinde yaşanmış olan, hafızalarımızda kalan bazı kareleri çizerek insanlara bunu görsel hafızayla ulaştırmaya çalışıyoruz diyen Güzel, gittikleri şehirlerde genelde olumlu tepkiler aldıklarını ifade etti.

Güzel, sergideki eserlerin beğenildiğini belirterek, şunları kaydetti: Tamamen gönüllülük esasıyla bu işi yapıyoruz. Bu işe kendimizi bedel ödemek üzere adadık. Bizim bir derdimiz var. O yüzden en büyük yol arkadaşım kızımla yollara çıktık. Baba kız Kudüs, Filistin diyerek seferber olduk. İnşallah 1 ay içinde turumuzu tamamlayacağız.

Hepimizin yapacağı şeyler vardır

Şüheda Güzel ise babasıyla Türkiye turuna çıktığı için mutlu olduğunu dile getirerek, insanlarda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarına dikkati çekti.

Babasıyla gittiği her şehirde sergi açtıklarını anlatan Güzel, şunları kaydetti:

Her resimde farklı şeyler anlatılıyor. Tablolarda Kassam Tugayları, çocuklar var, biraz daha görsel hafıza olarak bir şeyleri göstermek istiyoruz. Bu işte en çok beni 7 Ekim boyunca İsrailİn Gazzeye yönelik saldırıları etkiledi. Gerçekten insan olan, kalbi olan, soykırım görüntülerini kaldıramaz. Hastanelerin yıkılması, çocukların öldürülmesi bizi çok etkiliyor. Müslüman alemine toplanmayı diliyorum. İnşallah bir şeyler yaparız, orada hala soykırım devam ediyor. Hepimizin yapacağı şeyler vardır.

Ana Sayfaya Git