Baraj gölünde kano keyfi

Diyarbakır'da, PKK'ya yönelik yürütülen başarılı operasyonların ardından oluşan huzur ve güven ortamıyla birlikte spora olan ilgi arttı. Bir grup öğretmen, Dicle ilçesinin tarihi ve doğal güzelliklerine dikkat çekmek amacıyla baraj gölünde kanoyla kürek çekti.

Haberler 09.06.2021 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Güvenlik güçlerinin baarl operasyonlaryla oluan huzur ve güven ortamyla birlikte Diyarbakrda sosyal faaliyetler ve sporlarna ilgi artt. Dicle ilçesinde Seyyahlarla 10 Binlerin Yürüyüü ad altnda kurulan, çou öretmenlerden oluan grup, çeitli düzenliyor. Grup üyeleri, ilçenin özellikle krsal bölgelerinde düzenledikleri yürüyü, daclk, bisiklet ve su sporlar gibi çeitli etkinliklerle farkndalk oluturup, ilçe turizmine katkda bulunmay hedefliyor. Grup, ilçe gençlerinin enerjilerini sporda harcamalar için, belirli günlerde Kralkz Baraj sularnda kanoyla kürek çekiyor.

GENçLERN ENERJLERN SPORDA HARCAMALARINI STYORUZ

Grup üyelerinden, snf öretmeni olan Murat Arukan, Ekstrem sporlar yapyorum. Kano da onlardan birisi. Elimizden geldiince deiik sporlar yapmaya çalyoruz. Bunu hem halkmz deiik sporlar örensin hem hobi amaçl hem de keyif için barajda ve akarsularda düzenliyoruz. lçemizi tantmak için bir grup oluturduk. lçemizde sportif faaliyetlerin olmas, tarihi ve doal güzelliklerin tantlmas amacyla bir grup oluturduk. Bir eyler yapmaya çalyoruz. lçemiz spor yapmaya çok elverili bir ilçe. Su sporlar olarak kano yapyoruz. Güzel bir rüzgar var ve rüzgar sörfünü de Dicleye getirmeyi düünüyoruz. Onun dnda da bisikleti, motor sporlar, daclk, trekking ve birçok spor daln barndrabilecek bir ilçe. Bunlarn gelimesi, spora önem verilmesi için bir eyler yapmaya çalyoruz. nallah da baarl oluruz. Gençliin spor yapmasn, enerjilerini sporda harcamalarn istiyoruz dedi.

çOK UZAK YERE TATLE GTMELERNE GEREK YOK

Grup sözcüsü, sosyal bilgiler öretmeni Filiz Aküzüm ise temel amaçlarnn toplumda farkndalk oluturmak ve turizm acentelerinin dikkatini çekmek olduunu dile getirerek, Aslnda çok uzak yerlere tatile gitmelerine gerek yok. Burada bir sakl cennet var. Kimsenin bilmedii muazzam manzaralar var. Su sporlar, doa sporlar, daclk faaliyetleri için burada bir sürü imkan var. Kapadokyay aratmayan bir arazi yapmz var. O yüzden herkesin dikkatini çekmek, hem bunlar sosyal medyada paylap burada bir farkndalk yaratmak hem de turistleri buraya çekmek için bu çalmay balattk diye konutu.

Ana Sayfaya Git