Bilgi Evi öğrencileri yerinde görme ve öğrenme fırsatı yakalıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bilgi Evi’nde eğitim gören öğrencilerin şehirlerini tanımaları amacıyla Kültür ve Sanat Kulübü Etkinlikleri kapsamında müze gezisi düzenledi.

Haberler 28.09.2020 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakanlna bal Bilgi Evinde eitim gören örencileri eitimlerin yan sra çeitli etkinliklere katlyor. Örenciler, düzenlenen etkinliklerle kentteki müzeleri gezdi, GAP Uluslararas Tarmsal Aratrma ve Eitim Merkezi Müdürlüünü ziyaret etti.

Bilgi Evi örencileri, Kültür ve Sanat Kulübü etkinlikleri kapsamnda Kültür ve Sanat Kulüp Eitmenleri ile Rehber Öretmenler eliinde yaplan müze gezilerine çok sayda örenci katld. Örenciler, Koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamnda sosyal mesafeye uygun ve maske takarak gezilerde yer ald. Eitmenler, örencileri müzelere götürerek müzeler hakknda bilgilendirdi. Örenciler, müzede yer alan eyalar yerinde görerek merak ettikleri sorulara cevap buldular.

ÖRENCLERN ETM

Örenciler, Fen ve Teknoloji Dersleri kapsamnda çeitli bitkiler, seraclk ve doku kültürü konusunda bilgilendirilmek üzere GAP Uluslararas Tarmsal Aratrma ve Eitim Merkezi Müdürlüüne götürüldü. Ziraat mühendisleri tarafndan örencilere bitkiler tantld ve bitkilerin genel özellikleri anlatld. Örenciler daha sonra bitkilerin yer ald sera alanlarna götürülerek ziraat mühendisleri tarafndan seraclk hakknda bilgiler verildi. Fen ve Teknoloji Dersleri kapsamnda Meteoroloji stasyonunda gezen örenciler, hava tahminlerinde kullanlan araçlar, meteorolojik ölçümlerin ve hava tahminlerinin nasl yapld konularn örenme frsat buldu. Örenciler, yetkililere merak ettikleri hava olaylaryla ilgili sorular sorarak cevap buldular. Gezinin ardndan Meteoroloji Mühendisleri hava tahmini ve hava olaylarn ölçmek için youn helyum gazl balonu çocuklar birlikte uçurdular.

Mutlu ve heyecanl bir gün geçiren örenciler, Büyükehir Belediyesine teekkür ettiler.

Ana Sayfaya Git