Bin haneye ceza kesti!

DEDAŞ "kaçak elektrik" kullanıldığı iddiasıyla 18 mahalledeki bin haneye ceza kesti. Ceza SMS ile bildirilirken, vatandaşlar tepki gösterdi.

Haberler 19.04.2022 - 02:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda 18 mahallede bine yakn haneye kaçak elektrik kullandklar gerekçesiyle milyonlarca TL para cezas kesildi.

Dicle Elektrik Datm A.. (DEDA) ekipleri, jandarma kontrolünde Diyarbakrn Hazro ilçesine bal 18 mahallede, kaçak elektrik kullanld gerekçesiyle bine yakn aileye 7 bin ile 25 bin TL arasnda para cezas kesti.

Kaçak elektrik kullanm gerekçesiyle Reik, Gom Indar (Gözlü), Dersil (Düzevleri), Kekan (Gedikalan), Gom Demirbeg (Evincik), Xicikan (Sar çonak), Deda, Gom Emo (Uzunçay), Gom Emrex (çökeksu), Goman x Sab (Kudam), Dercal (Tavan Tepe), Kufercin (Varnca), Bahem (Kartall), Zuxur (Uzunnargt) Bahim (Krkkak), Barbu (Yazg), Qubik (Ba Yurdu) ve Gam Heci Dervi (nce Kavak) mahallelerinde bine yakn haneye, milyonlarca TL para cezas kesildii belirtildi. Mahallelerde yaklak bir haftadr süren kontrollerin ardndan köylülere kesilen para cezalar DEDA tarafndan SMS (mesaj) yoluyla bildirildi.

PARA CEZASI KESLD

Hazronun Barbu Mahallesinde kendisine para cezas kesilen Adil Musaolu, Köydeki 140 haneden 70ine dudak uçuklatan para cezalar kesildi. Bizim köyde her eve 10 ila 20 bin aras para cezas kesildi. O paray ödemeye kimsenin gücü yetmez dedi.

KÖYLÜLER TEPK GÖSTERD

Kekan Mahallesinde yaayan Mehmet Yetikin ise, iki gün önce DEDA ekiplerinin, jandarma ile birlikte geldiklerini ifade ederek, Köyümüz 35 haneden oluuyor ve 6 eve para cezas kesildi. Her eve 12 ila 15 bin TL aras para cezas kesildi. Köylüler, DEDA ekiplerine tepki gösterdi. Köy halk ve DEDA ekipleri arasnda çkan tartmann ardndan ekipler ve jandarma köyü terk etti diye belirtti.

BU CEZALARI ÖDEYEMEYZ

Gom Emrexde yaayan Engin Tekin, unlar anlatt: Köy 120 haneden oluuyor. Hemen hemen bütün köye fahi fiyatlarla ceza kesildi. Sabahn erken saatlerinde 8-9 zrhl araç ve jandarmalar ile köye gelip her eve ceza kestiler, sonra SMS ile bizlere gönderildi. Her zaman faturalarmz ödüyoruz, fakat ona ramen benim kendi evime 17 bin TL para cezas kestiler. Biz bu verilen para cezalarn ödeyemeyiz, öyle bir durumumuz yok.

Qubikde yaayan Alihan Kulu da, köyde birçok eve 9-12 bin TL arasnda para cezas kesildiini söyledi.

SURUçTA SAYAç GERGNL

Öte yandan, anlurfann Suruç ilçesinde, elektrik datm irketi ekiplerinin okuma sayaçlarn direklere tamasn engellemek isteyen gruba, polis, tazyikli su ve biber gazyla müdahale etti.

Suruçun Cumhuriyet Mahallesinde Dicle Elektrik Datm A.. ekipleri, öle saatlerinde elektrik okuma sayaçlarnn diree çkarlmas için bölgede çalma balatt. Sayaçlarn diree çkarlacak olmasna tepki gösteren mahalleli, ekiplere engel olmak istedi. Ekiplerin ihbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Zrhl araçlarla önlem alan polis, kalabalktan dalmalarn ve görevlilerin çalmalarna engel olunmamas uyarsnda bulundu. Polis, uyarlar dikkate almayan gruba zrhl araçlardan tazyikli su ve biber gazyla müdahale etti.

AKçAKALEDE YOLU TRAFE KAPATTILAR

Akçakale ilçesinde ise datm irketi ekiplerinin denetimini protesto eden grup, anlurfa-Akçakale kara yolunu talarla trafie kapatt. Yolda lastik yakarak denetimleri protesto eden kalabalk, güvenlik güçlerinin uyarsyla dald. Yol temizlenerek yeniden trafie açld.

Ana Sayfaya Git