Bir damla kanla hayat kazandır!

DİSKİ Genel Müdürlüğü, farklı birimlerde görev yapan personeli, Kızılay’ın kan stoklarının azalması nedeniyle yaşanan duruma duyarsız kalmayarak kan bağışında bulundu.

Haberler 17.02.2022 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürlüü Halkla likiler biriminde Kzlayn kurduu portatif stantlarda personel, doldurduklar kan verme forumu, deerleri ve yetkili doktor ile yaplan görümenin ardndan kan banda bulundu.

Kzlayn kan stoklarnn azalmas nedeniyle yaanan duruma duyarsz kalmayan personel dnda DSK Genel Müdürü Frat Tutide kan banda bulundu. Kzlayn özellikle pandemi nedeniyle kan balarnn azaldn yaplan ba kampanyasn DSK olarak geri çevirmediklerini kaydeden Tuti, bu hayrl kampanyaya katk sunduklar için mutlu olduklarn belirtti.

BR ÜNTE KAN LE 3 NSANA CAN OLACAIZ

Bir ünite kan vererek, 3 insana can olacaz ve inallah fayda salayacaz diyen Tuti, Kan dostu dediimiz ya da kan kardelii dediimiz bir yapyla bilmediimiz birçok insana ifa olmay hedefliyoruz. Bu anlamda da DSK Genel Müdürlüümüzce arkadalarda sa olsun hepsinin ilgi alakas oldu, youn bir rabet var. Arkadalarla beraber Kzlay kan merkezimize kan banda bulunuyoruz. nallah birçok kurumun bu anlamda katksn bekliyoruz dedi.

Kan ba kampanyalarnn daha sk ekilde yaplmas gerektiinin altn çizen Tuti, herkesin bu tarz kampanyalara destek vermesini istedi.

KAN VERENLER DAR ZNL SAYILACAK

Tuti, Vatandalarmza, insanlarmzn hayatlarn kurtarma anlamnda ayracamz yarm saatlik bir zaman birçok kiiye fayda, ifa olacak. Vücut zaten kan hzl bir ekilde yeniliyor. Verdiimiz kan esasnda hem salk açsndan faydal hem de hastalara ihtiyaç duyan insanlara ulamas açsndan da faydaldr. Kan ban tevik etmek amacyla da arkadalarmza da dedik ki kim kan verirse onu bugün idari izinli sayacaz. dareciler olarak gidip görevimize devam edeceiz diye konutu.

Kzlay yetkilileri, personelinin katlm ve gösterilen youn ilgiden dolay DSK yetkililerine teekkür etti.

Ana Sayfaya Git