Bizi burada acılı olarak bırakma

Diyarbakır’da, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 255 ailenin HDP binası önündeki evlat nöbeti 881'inci günde de sürüyor. 2017 yılında kaçırılan üniversite öğrencisi oğlu Zafer için Samsun'dan gelerek eyleme katılan Sabire Aydın "Hiçbir zaman geç değil, devletimize teslim ol, bizi burada acılı olarak bırakma" dedi.

Haberler 31.01.2022 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda olu Mehmet Akarn terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn söyleyerek, HDP il binas önünde oturma eylemi balatan Hacire Akarn evladna kavumas, dier aileler için de umut oldu. Hacire Akarn da çarsyla çocuklarn bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde evlat nöbeti balatt. 881 gündür sürdürülen evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte çocuklarna kavuan aile says, 34 oldu.

GELN DEVLET SZE KUCAK AçTI

2017de tatil için gittii zmirde kaçrldn belirttii olu Zafer Aydn için evlat nöbetini sürdüren Sabire Aydn, 4 yldr haber alamadn belirterek öyle konutu:

Olum yaz tatili için 2017 ylnda stanbula gitti. Hem çalrm hem de gezerim demiti. stanbulda 3 ay kaldktan sonra zmire geçtiini örendim. Bir hafta orada kaldktan sonra kayboldu. 4 yldr haber alamyorum, olumu kandrp kaçrdlar. Olumu HDPden istiyorum, nereye götürdükleri belli, yaptklar i de belli. Olum Zafer, beni duyuyorsan; biliyorum yavrum kandrldn ve götürüldün. Hiçbir zaman geç deil, devletimize teslim ol, bizi burada acl olarak brakma. Tüm çocuklara da sesleniyorum buradan, gelin devlet size kucak açt, bizim her zaman açk size kucamz, dönün, bizi burada acl alayarak brakmayn. Hepiniz dönün gelin. Buradan devlet büyüklerime, siyasi partilere sesleniyorum, bizi duysunlar görsünler, derdimize ortak olsunlar ve bu çocuklar getirsinler.

EVLADIMI STYORUM

Daa kaçrlan olu Rojhat için Hakkarinin emdinli ilçesinden gelerek oturma eyleminde yer alan anne Necibe çifçi, eylemi sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.

Bir olum mezarda bir olum dada. Bunu bana yapan da HDP ve PKKdr. Bu zulmü onlar bana yapt. Kararlmz devam edecek. Evladm HDP ve PKKdan almadan buradan gitmeyeceim. Evladm onlardan istiyorum. ifadelerini kullanan çifçi, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Kütahyadan gelerek 6 yl önce 18 yanda kandrlarak daa götürülen kz Fadime için evlat nöbeti tutan anne Hatice Levent de evlad için mücadeleyi sürdüreceini belirtti.

Yllardr kzndan ayr kald için çok aclar çektiini aktaran Levent, çok özledii evladnn güvenlik güçlerine teslim olmasn istedi.

çocuklarnn yolunu gözlediklerini anlatan Levent, öyle dedi:

Kzm almadan buradan gitmeyeceim. Evladm brakn. Tüm anne ve babalar olarak karda, kta buradayz. çocuklarmzn üzerinden elinizi çekin. çocuklarmzdan ne istediniz? Kzm okuyup bana bakacakt. Bu kadar eziyet yeter. çocuklarmz istiyoruz.

Ana Sayfaya Git