Börü mezarı başında anıldı

Kobani olaylarında hayatını kaybeden Yasin Börü ve arkadaşları, dün mezarları başında anıldı. Ölenlerin yakınları, Ak Parti Kadın Kolları ile Bağlar Belediyesi Başkanın eşi Dürdane Beyoğlu mezarları ziyaret ederek, kabirlerinin başında dua etti.

Haberler 08.10.2020 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr merkez içelerde, YPG/PKK yandalarnn gerçekletirdii 6-7 Ekim olaylarnda hayatn kaybeden 53 kii arasnda bulunan Yasin Börü ve arkadalar mezarlar, dün mezarlar banda anldlar. Saldrda ölenlerin yaknlar, AK Parti Kadn Kollar Bakan ile Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun ei kabristanlar ziyaret ederek, dua etti.

ALELER ZYARET

ehitler Kervan Platformunun düzenledii etkinlikte, YPG/PKK yandalarnca vahice katledilen Börü ile arkadalar Ahmet Dakak, Riyat Güne ve Hasan Gökguz, Balar ilçesindeki Yeniköy Mezarlndaki kabirleri banda okunan Kuran- Kerim ve dualarla anld.

Anma etkinliinde konuan Platform Bakan Ömer çelik, Birileri bu iin emrini veren, bu vahileri sokaa salanlar ellerinde sazla, sanki melekmi gibi gösterme sevdas içerisine girdiler. Mübarek ehitlerimizin kanlar, onlarn gerçek ve çirkin yüzünü ortaya çkarmtr. stedikleri kadar insan haklarndan, demokrasiden, eitlikten ve adaletten bahsetsinler. Biz bu kavramlarn onlarn literatüründe, defterinde ve kitabnda ne anlama geldiini çok iyi biliyoruz. dedi.

Anma etkinliine Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güne ve Hasan Gökguzun aileleri, Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Bakan Vekili Zekeriya Yapcolu, sivil toplum kuruluu temsilcileri ile vatandalar katld.

KAYA VE BEYOLU

AK Parti Diyarbakr Kadn Kollar Bakan Müzeyyen Kaya, Diyarbakr merkez Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun ei Dürdane Beyolu ve AK Partili kadnlar, Börüyü mezar banda and.

Kaya, Beyolu ve beraberindekiler, ehitler için dua etti, Kuran- Kerim okudu. AK Parti l Kadn Kollar Bakan Kaya, Yasin Börü ve 3 arkadann 2014 ylnda ihtiyaç sahiplerine kurban eti datrken bir grubun silah, ta, sopa ve kesici aletli saldrsna uramalar sonucu sndklar binann 3üncü katnda linç edildiklerini anmsatt.

HDPnin yapt sokaa çkma çarsnn ardndan iddet olaylarnn baladn aktaran Kaya, öyle konutu: Bu çary yapanlar, kendilerinden olmayan, dindar herkesi DEAç ilan ederek hedef gösteriyordu. Günlerce ehirlerimizi yakp ykan, kamu binalarmz talan eden, Yasin Börü bata olmak üzere birçok sivilimizin canna kasteden bu olaylar, bu iin sorumlularn unutacamz sanyorlarsa büyük yanlg içindedirler. Yüce milletimizi terörle tehdit edenler, bölgede vatandalarmzn canlarna, mallarna ve namuslarna kastedenler iyi bilmelidir ki bu topraklarda Yasinler, Ahmetler, Hasanlar, Riyatlar, Yusuflar bitmez. 6-8 Ekim olaylar bu millete, bu topraklara ihanetin resmidir. Bu ihanetin hesabn milletimiz de yargda soruyor.

Yasin Börü ve arkadalarnn acsn unutmalarnn söz konusu olmadn belirten Beyolu da Terörün ve terörü destekleyen zihniyetin ne kadar zalim olduu bu vahetle bir kez daha ortaya çkt. ehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Zalimler için yaasn cehennem. diye konutu.

Ana Sayfaya Git