'Bu memlekette barışı Kur'an sağlıyor'

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan İslam dünyasının 5'inci Harem-i Şerif'i olarak bilinen tarihi Ulu Camii'nde yoğun katılımla Cuma Namazı eda edildi.

Haberler 09.04.2016 - 09:56 Son Güncelleme : 09.04.2016 - 09:56

Ulu Camii imam-hatibi Mehmet Sait Yaz, son dönemlerde yaşanan çatışmalı ortamın hedeflerine vurgu yaptı. Peygamberin yolundan gidilmesi gerektiğini ifade eden Yaz, peygamberi iyi anlayıp hayatının hayatımıza uygulanması gerektiğini belirtti.

Diyarbakırın, metfun bulunduğu sahabeleri ile ün yaptığını söyleyen Yaz, Dinin memba-ı merkezi burasıdır. Kuranın temsil edildiği şehir Diyarbakırdır. Burası bozulursa bütün Güneydoğu ve Türkiye bozulur. Şu Ulu Cami kapısı sadece Güneydoğuya değil Türkiyeye açılan iman kapısıdır. Buraya Kuran gelirken batıya gelmemişti. Buradan iman gitti batıya. Hani güneş doğudan doğar ya, Kuran güneşi de Diyarbakırdan doğdu. Ya rab sen bu güneşin engellenmesi için uygulanan hiç bir buluta müsaade etme. Kuranın nurunu hiç kimse engelleyemez. Bu Kuran o kadar bize lazım ki; biz bu Kuranı beynimizin ve kalbimizin içine koymamız ve saklamamız lazım. dedi.

Bu memlekette barışı Kuran sağlıyor ve sağlayacak da

Kuran-ı Kerimin bütün insanlığı kardeş yaptığına vurgu yapan Yaz şöyle devam etti: çünkü Kürtleri, Zazaları, Türkleri ve Arapları kardeş yapmıştır Kuran. Bu memlekette barışı Kuran sağlıyor ve sağlayacak da. çünkü Kuran bizi kardeş yapmıştır. Kardeştik küstük, darıldık, kavga ettik, aldatıldık şimdi barışıyoruz. Batıya inat ABDye inat barışıyoruz, İngiltereye israile ve Rusyaya inat barışıyoruz. Size müjdeler olsun Ramazan Bayramı gelmeden biz barış bayramını kutlayacağız inşallah. Yeniden kardeş olacağız. Yeniden siper olacağız Diyarbakırdan Kuran bayrağını batıya yeniden götüreceğiz Allahın izni ile. Rabbim bizim birliğimizi sağlasın, bu birliği bozmaya çalışanlara da rabbimiz fırsat vermesin inşallah.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır