Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Dairesi Bakanlnn Arapça, Farsça, Osmanlca, Kürtçe, Zazaca ve Süryanicenin ücretsiz öretilecei Medeniyet Dilleri Atölyesinde 2021-2022 eitim sezonu balad. Medeniyet Dilleri Atölyesinde, dil yeterliliinin sürdürülmesi ve gelitirilmesinin yan sra örenilen dilin kullanabilecei eitsel, sosyal ve kültürel faaliyetler de düzenleniyor. Alannda uzman eitmenlerin görevlendirildii kurslarda, yüz yüze ve online gerçekletirilecek eitimlere, 18 ya üstü kursiyerler kabul ediliyor. Online eitimler katlm belgeli, yüz yüze eitimler ise katlm belgeli ve sertifikal olacak.
MEDENYETLER DLLER ATÖLYES
Medeniyet Dilleri Atölyesi, Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi, Ziya Gökalp Yazma Eser Kütüphanesi ve Cemil Paa Konandaki eitim merkezlerinde sürüyor. Atölyenin açl dersine katlan Vali Münir Karalolu, Diyarbakrn 12 bin yldr insanla, farkl medeniyetlere, farkl kültürlere ve farkl dillere ev sahiplii yaptn hatrlatarak; Diyarbakr 12 bin yldr insanla ev sahiplii yapan, farkl medeniyetlere, farkl kültürlere, farkl dillere ev sahiplii yapan ve bu farkl kültürlerin, farkl medeniyetlerin bar içerisinde, kardelik içerisinde yaad önemli bir merkez, önemli ve kadim bir ehir. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi olarak devraldmz bu medeniyet deerlerimizi, kültürel deerlerimizi yaama ve yaatma gayretimiz var. Medeniyet dilleri atölyesini, bu gayretimizin bir meyvesi, bir uzants olarak görebilirsiniz. Konuulan bütün diller, hepsi bizim ortak deerimiz dedi.
BÖLGEDE KONUULAN BÜTÜN DLLERN HEPS ORTAK DEERMZ
Geçen yl 640 kursiyerin sertifika alma noktasna geldiini aktaran Vali Karalolu, Diyarbakr ve bölgede konuulan bütün dilleri yaama ve yaatma konusunda kararl olduklarn ifade ederek; Geçen sene ilk defa Diyarbakrda medeniyet dilleri atölyemizi balatmtk ve geçen sene 640 kursiyerimize sertifika verme noktasna geldik. Diyarbakr halkna çok teekkür ediyoruz, yapm olduumuz tüm etkinliklerde vatandamzn çok youn ilgisini görüyoruz. Bu medeniyet dilleri atölyesinde u anda 18 ayr snfta 6 dilde 500 örencimiz eitimine devam ediyor. Önümüzdeki dönemde bu medeniyet dilleri atölyemizi güçlendirerek devam ettireceiz. Diyarbakr ve bölgede konuulan bütün diller, u anda eitimini verdiimiz bu alt dil; Kürtçe, Zazaca, Arapça, Farsça, Süryanice ve Osmanl Türkçesi hepsi bizim ortak deerimiz. Bunlar yaama ve yaatma konusunda kararlyz diye konutu.