Büyükşehir'de neler oluyor?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bircan "şantaj yapma" suçundan tutuklandı.

Haberler 08.04.2022 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn ilk kayyumu Cumali Atilla döneminde ad yolsuzluk soruturmalarna karan Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Ercan Bircan, bir daire bakannn antaj yapma ikyetiyle tutukland.

Kayym yönetimindeki Diyarbakr Büyükehir Belediyesi (DBB) Genel Sekreter Yardmcs Ercan Bircan, Gençlik ve Spor Daire Bakan Mehmet Kesenin, Kesene ait uygunsuz görüntüleri paylamakla antaj yapt ikyetiyle tutukland.

ERCAN BRCAN KMDR?

Büyükehir belediyesinde, ilk kayym olan Cumali Atilla yönetiminde olduu 2017-2018 yllar arasnda ismi 5,5 milyon TLlik yolsuzlua karan ve Halklarn Demokratik Partisi (HDP) yönetimi tarafndan belediyedeki görevinden uzaklatrlan Ercan Bircan, mahkeme kararyla görevine geri döndü.

Bircan, belediyenin ilk kayym olan Cumali Atilla tarafndan Genel Sekreter Yardmclna getirildi. Belediyenin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Halklarn Demokratik Partisi (HDP) yönetimine geçmesi sonras Bircan bu görevinden alnd. Bu karar Bircann yaklak 5 ay boyunca salk raporu alarak belediyeye gelmemesi üzerine alnd. Bircan, 19 Austos 2019da yeniden kayym atamas sonras belediyeye geri döndü. Ancak dönemin Diyarbakr Valisi ve kayym Hasan Basri Güzelolu, genel sekreter, genel sekreter yardmclar, daire bakanlar ve müdürleri görevden alarak, yeni ekibini kurdu. Güzelolu, belediyeye geri dönen Bircana ekibinde yer vermedi.

SM YOLSUZLUA KARITI

Bircann ismi sonraki süreçte belediyede 2017-2018 yllar arasnda yolsuzluk ve nitelikli dolandrclk yapld ikayeti üzerine kente gelen müfettilerce hazrlanan rapora yansd. çileri Bakanl tarafndan 16 Mart 2020 tarihinde kente gelen ve çok sayda kiinin ifadelerini alan müfettiler, yaptklar incelemeler sonucu 5 milyon 416 bin 411 TLlik usulsüz ödemeleriyle nitelikli dolandrclk yapldn tespit etti. Raporda yer alan isimlerden birisi de, mahkeme kararyla ie geri dönen Ercan Bircand.

Ana Sayfaya Git