"Çağrısına Koşanlar Projesi" Diyarbakır final programı düzenlendi

İdeal Eğitim Vakfı'nın İslam davasının öncü şahsiyetlerini, genç nesillere ve kuşaklara tanıtma projesi olan "Çağrısına Koşanlar Projesi"nin Diyarbakır final programı ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Haberler 09.06.2024 - 21:06 Son Güncelleme : 09.06.2024 - 21:06

Her sene bir öncü şahsiyeti genç nesillere aktarmaya çalışan İdeal Eğitim Vakfı (İDEV), bu yıl hazırladığı Adın Selahaddin kitabını okuyanlara yönelik yarışma düzenledi. Pilot uygulama olarak seçilen Diyarbakırdaki programın diğer şehirlerde de devam ettirilmesi planlanıyor.

Merkez Yenişehir ilçesi Öğretmenevi Konferans Salonunda düzenlenen program, Hafız Muhammed Emin Yılmazın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sinevizyon gösterimi ile devam eden programda Özlem Ajans sanatçıları ezgi ve marşlar seslendirdi.

Programda bir selamlama konuşması yapan İdeal Eğitim Vakfı Başkan yardımcısı ve aynı zamanda çağrısına Koşanlar projesinin ilk kitabı olan Adın Selahaddin kitabının yazarı Medeni Taş, Uhud Savaşında amcasını şehid veren Hazreti Peygamber Aleyhisselatu Vesselamın hüzünlü hali ile bugün Gazzede devam eden soykırım karşısında sebat eden Filistinlilerin durumuna dikkat çekerek kaleme aldığı Adın Selahaddin kitabının amacını anlattı.

Tarihin tekerrürden ibaret olduğunu vurgulayan Taş, Hazreti Hamzanı şehid edilişi anını aktararak Uhud dendi mi akla Musab, Enes bin Nadr, Hazreti Hamza ve daha nice şehitler gelir. Uhud meydanından şehit üstüne şehit haberleri gelirken Hazreti Peygamber amcası Hazreti Hamzayı göremiyor. Amcasından haber alabilmek için ilk başta Haris bin Sımmeyi, sonrasında Hazreti Aliyi gönderiyor. Hazreti Ali gidip amcasının şehit olmuş bedenini görünce Peygamberimizin Hazreti Hamzanın parçalanmış mübarek cesedini görmesini istemiyor ama engel de olamıyor. dedi.

Kudüslü anneler feryat ediyor, Neredesin ey Selahaddin diyor

Taş, Hazreti Peygamber, Hazreti Hamzanın başına gelip ağlıyor. Allah Resulü, Hazreti Hamzanın cenaze namazını kılıyor. Hazreti Hamzanın cenaze namazı 71 defa kılınıyor. Sahabe Medineye döndüğünde Ensar ailelerin her biri kendi taziyelerini kururken Hazreti Peygamber başını kaldırıp Hazreti Hamzanın evine bakıyor, gelen giden kimseler yok. Hazreti Hamzanın mazlum cesedi gibi taziyesi de mazlum ve sahipsiz. Sahabe Efendimizin mahzun olduğunu görünce seferber oluyor adeta. Herkes kendi taziyesini bırakıp Hazreti Hamzanın taziyesine koşuyor. ifadelerini kullandı.

Bugün de Gazzede ve daha birçok mazlum coğrafyada modern Uhudların yaşandığını kaydeden Taş, Hamzalar yine şehid ediliyor mazlumane. Cesetleri parçalanıyor yine sahipsiz ve kimsesiz mazlumların. Ama ne acıdır ki bugün Gazzeli mazlumların da ağlayanı yok vicdan sahibi yüreklerin dışında. Onların taziyesinde de kimseler yok. Hatta cenaze namazları kılınamıyor belki de. Bugün Gazzede yaşanan vahşet, 1099 yılında Kudüs Haçlılar tarafından işgal edilince de yaşandı. Yetmiş bin şehit verilmişti. Kudüs sokaklarında akan kan Müslümanların kanıydı. O gün de Kudüslü anneler feryat ediyor, Neredesin ey Selahaddin diyor, Selahaddinlerini arıyorlardı. şeklinde konuştu.

çağrısına Koşanlar projesi, İslami davanın öncü şahsiyetlerini genç nesillere aktarma çabasıdır

çağrısına Koşanlar projesinin bu derdin bir sorumluluk projesi olduğunu vurgulayan Taş, şunları söyledi: Aramızda yeni Selahaddinler çıksın diye yola çıkılan hayırlı bir projedir. çağrısına Koşanlar projesi İslami davanın öncü şahsiyetlerini genç nesillerimize aktarma çabasıdır. İnşallah bizler İdeal Eğitim Vakfı olarak bu alanda hızlıca kitap serimizi oluşturmayı hedeflemekteyiz. Birçok kıymetli yazarımız bu çalışmada rol alacak inşallah ve her yıl bu kitaplardan bu öncü şahsiyetlerden birini çocuklarımıza gençlerimize tanıtacağız. Bu kitaplardan çeşitli etkinlikler ve ödüllü yarışmalar yapılacaktır.

Taş, Adın Selahaddin kitabı ile Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubiyi tanıtma amacıyla bu yıl bu hayırlı çalışmanın ilk adımını atmış bulunmaktayız. Diyarbakırdan başladık; bin kardeşimiz bu kitabı okudu ve yarıştı. Şimdi de final yarışması yapılacaktır. Diyarbakırdan sonra inşallah diğer ilerimizde de bu hayırlı çalışmaya start vereceğiz. Böylesine hayırlı bir çalışmanın ilk kitabını yazmış olmanın sevinci ve şükrü içerisindeyim. diye belirtti.

Taşın konuşmasının ardından final yarışması ve ödül töreni yapıldı.

Program, Babalar da Ağlar: Gazze isimli tiyatro gösterimi ile sona erdi.

Ana Sayfaya Git