'Cami faresi' yakalandı

Diyarbakır’da bir camiye girip ezan sistemini kefene sararak çalan zanlı, polis ekiplerinin çalışması sonucu yakalandı. Zanlının daha önce birçok cami ve Kur’an kursuna girip hırsızlık yaptığı belirlendi.

Haberler 18.03.2021 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay geçtiimiz çaramba günü Balar ilçesinde bulunan bir camide meydana geldi. Edinilen bilgilere göre hrsz elinde bir poet ile namaz klmak bahanesiyle camiye girdi. Camide bir süre dolanan zanl, kimsenin olmamasndan faydalanarak ses cihaznn olduu caminin ikinci katna doru yöneldi. Bir süre ses cihaznn olduu odada bekleyen üpheli, daha sonra yannda getirdii kefen bezine 8 bin lira deerindeki ses cihazn sarp camiden ayrld.

POLS, HIRSIZI çALDII EYALARLA BRLKTE YAKALADI

Olayn bildirilmesi üzerine harekete geçen Diyarbakr Emniyet Müdürlüü Asayi ube Müdürlüü Hrszlk Büro Amirlii ekipleri, zanlnn yakalanmas için çalma balatt. çevredeki güvenlik kameralarn incelemeye alan polis ekipleri, zanlnn .Ö. olduunu belirledi. Polis ekiplerince yaplan operasyonda .Ö. çald eyalarla birlikte kskvrak yakaland.

CAMDEK LK HIRSIZLII DELM

Zanlnn yaplan sorgusunda, 25 ubatta yine Balar ilçesinde Bedir Camisine girdii ve buradan elektrik kesildiinde etraf aydnlatmas için kullanlan piknik tüplerini çald, 9 Martta Balar ilçesinde tadilatta olan Selman-i Farisi Camisinden boyalar çald, Kayapnar ilçesinde bulunan çelebi Eser Cami Kuran kursundan ise elektrikli süpürge ve vantilatörü çald belirlendi. Zanl .Ö., Diyarbakr Emniyet Müdürlüü Asayi ube Müdürlüü Hrszlk Büro Amirliindeki sorgusunun ardndan çkarld mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CAM CEMAAT EZAN SESNE KAVUTU

Güvenlik güçlerince ele geçirilen malzemeler, cami ve Kuran kurslarna teslim edildi.

Yeni Sebze Hali Camisi cemaatinden Sebze ve Meyve Komisyoncular Odas Bakan Mehdi Ta, Yaklak bir hafta önce bizim burada bulunan merkezi sistem cihaznn çalndn söyledi. Ta, Hrsz saa sola bakyor, kimsenin olmadn görünce ses sistemini kefene sarp götürüyor. Biz camiye geldiimizde durumla karlatk ve polise haber verdik. Polis ekiplerince yaplan çalma sonucu hrszlar polisler tarafndan yakaland. Ben buradan polis ekiplerine teekkür ediyorum. çalnd günden beri bir hafta boyunca ezansz kaldk. Allah emniyet görevlilerinden raz olsun, ezanmz susturamaz, dünya döndükçe ezanmz okunacaktr dedi.

Ana Sayfaya Git