Can güvenliğimiz yok!

Haber-Sen Diyarbakır Şubesi, Kayapınar'daki PTT soygunun bir ilk olmadığını belirterek, tek kişilik ve ıssız şubelerde çalışanların can güvenliğinin olmadığı bildirdi.

Haberler 19.02.2022 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Haber-Sen Diyarbakr ubesi, Diyarbakr Kayapnardaki ubede güvenliksiz çalan PTT emekçisine yönelik silahl soyguna yönelik olarak yazl açklama yapt.

GÜN ORTASI YAANAN SOYGUN

Gün ortas merkez Kayapnar Frat Bulvarnda bulunan PTT Gaziler ubesini basan maskeli av tüfei ve tabancal 3 kiinin, görevlileri rehin alp kasadaki 20 bin lirayla kayplara kartklar soygunla ilgili soruturma sürüyor. Soyuncularn izine rastlanlmazken, Haber-Sen Diyarbakr ubesi, olaya büyük tepki gösterdi. Tek kiilik ubelerde ve güvenlik görevlisi olmadan çalmak istemiyoruz balkl açklamada u ifadelere yer verildi: Gün geçmiyor ki PTT emekçisine yönelik bir saldr gerçeklemesin. Datm alanlarnda ve gielerde halka hizmet sunan PTT emekçilerine yaplan saldrlara her gün bir yenisi ekleniyor. Diyarbakr Kayapnar ilçesinde ubede tek bana ve güvenliksiz çalan PTT emekçisine yönelik silahl soygun gerçeklemitir.

TEK KLK ISSIZ UBELERDE çALIIYORUZ

Bizler Haber-sen olarak arkadamza yönelik gerçekleen bu saldry knyoruz. Bizler artk her gün haber sitelerinde PTT emekçilerine yönelik iddet, soygun, gasp ve cinayet haberleri duymak istemiyoruz. Haber-Sen olarak uzun zamandr, ubelerin ssz yerlerde açlmasnn, tek personel çaltrlmasnn ve gerekli güvenlik önlemlerinin alnmamasnn can ve mal kaybna yol açaca konusunda ilgilileri uyardk. PTT Genel Müdürlüünü, 2018 ylnda PTT emekçisinin darp edilmesi sonrasnda, yaynlam olduklar genelgeye sahip çkmaya çaryoruz. Söz konusu genelgede ubelerde en az 2 personel çaltrlaca ifade edilmesine ramen neden halen ubeler tek kii çaltrlmaya devam ediliyor?

GÜVENLK GÖREVLS STHDAM EDLMEL

PTT Genel Müdürlüü ve bal olduu bakanln gerekli tedbirleri almak zorunda olduu vurgulanan açklamada, PTT yönetimi insan hayatn hiçe sayan, ubelerde tek personel çaltrlmasna son vermelidir. PTT ubeleri kapatlmal veya merkezi yerlere tanarak mutlaka güvenlik görevlileri istihdam edilmelidir. Tüm uyarlarmza ve yaanan saldrlara ramen güvenlik önlemlerinin alnmamasnn nedeni PTT Genel Müdürlüünün sahip olduu tüccar zihniyetidir.

PTT TÜCCAR ZHNYETYLE YÖNETLYOR

Kurum yöneticilerine, çalanlarn sorunlarnn çözümü noktasnda harekete geçmelerini, emekçilerin sesine kulak vermelerini ve bu türden yaanacak olaylarn sonlandrlmas için gerekli tedbirleri almalar gerektiini bir kez daha hatrlatyoruz. PTT emekçilerinin canna bir zarar gelmesi halinde bunun sorumlusu, PTT Genel Müdürlüüdür. PTT çalanlarnn maruz kald tüm saldrlar knyor, soygun srasnda ubede bulunan arkadamza geçmi olsun diyoruz denildi.

Ana Sayfaya Git