Cenazesi Diyarbakır’da toprağa verildi

Ekmeğinin peşinden koşan Ramazan Okul, Aydın’da İsale Hattı göçükünde, yaşamını yitirdi. Taşeron firmasında çalışan Okul’la birlikte Mardinli Şehmus Birusk”ta yaşamını yitirenlerden oldu. Cenazeleri Diyarbakır ve Mardin’de toprağa verildi.

Haberler 16.07.2024 - 16:53 Son Güncelleme : 16.07.2024 - 16:53

AYDINDA İSALE HATTI çÖKTÜ
Olay, 14 Temmuzda saat 16.00 sıralarında, Nazilli ilçesi Yeşil Mahallede meydana geldi. Kanal yolunda Devlet Su İşlerine (DSİ) ait içme suyu hattında boru döşeme işlemi yapılırken göçük meydana geldi, taşeron firmanın 4 işçisi, toprak yığını altında kaldı. Diğer işçiler kendi imkanlarıyla arkadaşlarını kurtarmak için çabalarken, ihbarla bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İşçilerden Celal Yıldırım (74), Ramazan Okul ve Seyhmus Birusk Yapıştıran öldü, H.D. (27) de yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada şantiye şefi, saha sorumlusu, formen ve 2 kepçe operatörü olmak üzere 5 şüpheli, gözaltına alındı. Şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

BABASININ YANINA DEFNEDİLDİ
Soruşturma sürerken, Ramazan Okulun cenazesi, yakınları tarafından alınıp memleketi Diyarbakıra getirildi. Okulun cenazesi, Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığında kılınan namazın ardından toprağa verildi.
Şeyhmus Birusk Yapıştıranın cenazesi ise memleketi Mardinin Derik ilçesine getirildi. Yapıştıran, Bahçelievler Mahallesindeki Hacı Abdullah Akın Mezarlığında, 1 yıl önce kaybettiği babasının yanında toprağa verildi. Bekar olan Yapıştıranın Derikte iş bulamadığından bir süre önce ailesinin geçimini sağlamak için Aydına gittiği öğrenildi.

HABER MERKEZİ

Ana Sayfaya Git