Çetin ailesi evladına kovuştu

Diyarbakır annelerinin eylemi sayesinde bir aile daha evladına kavuştu. Gülşen Çetin'in, oğlu Erdal'a kavuşmasıyla evlatlarını terörün pençesinden kurtaran aile sayısı 16'ya yükseldi.

Haberler 10.09.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr HDP l Bakanl önünde evlat nöbetine katlan çetin ailesi, 5 yl önce 13 yandayken daa kaçrlan çocuklarna kavumann sevincini yayor.

Diyarbakr, Mardin ve anlurfa l Jandarma Komutanlklar ile Jandarma stihbarat Komutanlnn ortak yürüttüü ikna çalmas sonucu Diyarbakr HDP l Bakanl binas önünde bekleyen çetin ailesinin 2015te daa kaçrlan olu Erdal çetin, dün Mardinin Nusaybin ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu.

Diyarbakr l Jandarma Komutanlna gelen anne Gülen ve baba Bayram çetin, yllardr hasret kaldklar evlatlar Erdala sarlarak gözya döktü.

16 ALE EVLATLARINA KAVUMANIN MUTLULUUNU YAADI

Gülen çetinin, olu Erdala kavumasyla evlatlarn terörün pençesinden kurtaran aile says 16ya yükseldi.

Anne Hacire Akarn 24 Austos 2019da olu Mehmete kavumasnn ardndan Hatice Ceylan 4 yl önce daa kaçrlan olu Cafere, Hüsniye Kaya kz Mekiyeye, babaanne Halime Kadran torunu brahim Halil Kadrana, baba Metin Açan olu H. Açana, baba Nizamettin ve anne Aslhan Erefolu 5 yllk hasretin ardndan oullar Hüseyine, anne Gevriye Ayhan kz Peldaya, baba Melik ve anne Melek Aslan da 6 yllk özlemden sonra güvenlik güçlerine teslim olan olu Volkana, anne Muhteber Birlik 5 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Veysiye, anne Cahide Alkan olu Mehmet Emine, anne ahize Altnkaynak kz Haliseye, engelli baba Cemal Erta güvenlik güçlerine teslim olan olu Ramazana, anne Naime Dalm 6 yllk hasretin ardndan kz Tekoine, teslim olan Haim Açar tedavisinin sürdüü hastanede babasna, anne Sever Fidan 11 yllk evlat hasretinin ardndan büyük özlem duyduu olu Tayfura kavumutu.

Ana Sayfaya Git