Cezaevinden çete yönetimi

Elebaşı cezaevinde olan silahlı suç örgütüne hava destekli operasyon gerç ekleştirildi. 25 kişi gözaltına alındı, aranan evler cephane gibi silahlar çıktı.

Haberler 05.06.2021 - 01:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, cezaevindeki eleba E.K.nin yönettii silahl suç örgütüne düzenlenen hava destekli operasyonda, 2si suça sürüklenen çocuk olmak üzere 25 üpheli gözaltna alnd. Operasyonda çok sayda silah ele geçirildi.

BASAVCI YAVUZUN MZASI

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Ahmet Yavuzun koordinasyonunda yürütülen soruturmada, l Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince organize suç örgütleriyle mücadeleye yönelik çalma balatld. Bu kapsamda harekete geçen ekipler, haksz ekonomik çkar salamak amacyla silahl suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, örgüte bilerek ve isteyerek yardm etmek, uyuturucu imal ve ticareti yapma suçlarn iledii tespit edilen ve liderliini cezaevindeki E.K.nin, yöneticiliini ise .K. ile R.ç.nin yapt suç örgütünü tespit etti.

CEZAEVNDEN YÖNETM

üphelilerin yakalanmalarna yönelik 1 Haziranda polis özel harekat ekiplerinin de katlmyla 24 adrese hava destekli operasyon balatld. Adreslerde yaplan aramalarda; 1 AK-47 uzun namlulu silah, 3 pompal av tüfei, 16 deiik çap ve özelliklerde tabanca, 8 arjör, 272 deiik çap ve özellikte fiek, 39 tüfek kartuu, 620,94 gram eroin, 201,52 gram metamfetamin, 1 gram esrar ile uyuturucu madde içmek amacyla kullanlan pipe olarak tabir edilen cam tüp ele geçirildi.

11 K TUKUKLANDI

Operasyon kapsamnda 2si suça sürüklenen çocuk olmak üzere 25 üpheli, gözaltna alnd. Emniyetteki sorgularnn ardndan 9 üpheli, serbest braklrken, 16 üpheli ise adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çkarlan üphelilerden 11i tutukland, 5i hakknda ise adli kontrol karar verildi.

Ana Sayfaya Git