Çifte sevap!

Yenişehir Belediyesindeki kursiyerler hem öğreniyor hem de yaptıklarını ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor

Haberler 02.02.2022 - 08:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Yeniehir Belediyesi tarafndan sürdürülen Aç Yardmcl Kursunda üretilen yemek ve pastalar ilçede ikamet eden maddi durumu düük ihtiyaç sahibi vatandalara datlyor.

Diyarbakrda, birbirinden farkl proje ve kurslar hayata geçirerek adndan bahsettiren Yeniehir Belediyesi bünyesinde açm olduu Aç Yardmcl Kursunda kursiyerler hem eitim alyor hem de ihtiyaç sahibi vatandalar için üretim yapyorlar.

KURSTAK ETKNLK

Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Murat Beikcinin talimatlar ile meslei olmayan yetikin kadn ve erkekler için Yeniehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eitim Kurslar (YESMEK) kapsamnda yetikinlere yönelik Aç Yardmcl Kursu düzenleniyor. Eitimci açlar tarafndan verilen Aç Yardmcl Kursunda kursiyerler ile birlikte üretilen yemek ve pastalar günlük 20 aileye datlyor.

Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci, Aç Yardmcl Kursu ile ilçede hem eitim verdiklerini hem de ihtiyaç sahibi vatandalara destek olduklarn belirtti.

HTYAç SAHPLER

Beikci, Aç Yardmcl Kursumuzu açarken, kursiyerlerimizin eitimi için gerekli olan gda malzemelerinin deerlendirilmesini de düündük. Eitimci açlarmzn özenle hazrladklar günlük yemek ve pastalar hazrlandktan sonra, yemek kaplarna braklarak Kadn ve Aile Hizmetleri Müdürlüümüz tarafndan günlük 20 ailemize olmak üzere haftada 100 ailemize datlmaktadr. Bu sayede kursiyerlerimiz bir taraftan eitim alrken dier taraftan da ihtiyaç sahibi vatandalarmza destek oluyorlar. Bu nedenle Aç eitmenlerimiz ve kursiyerlerimiz can gönülden bir üretim gerçekletirmektedirler dedi.

Ana Sayfaya Git