Cumhuriyet 98 yaşında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, Cumhuriyet'in ilanının 98'inci yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti

Haberler 30.10.2021 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bakanlndaki devlet erkan ve siyasi parti liderleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayram kutlamalar kapsamnda Antkabiri ziyaret etti.

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluunun 98inci yl dönümü nedeniyle Antkabirde tören düzenlendi. Törene Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, TBMM Bakan Mustafa entop, Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, Y Parti Genel Bakan Meral Akener, Anayasa Mahkemesi Bakan Zühtü Arslan, bakanlar, yüksek yarg temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, kuvvet komutanlar katld. Antkabirin avlusuna, Kuvvet Komutanlklar ile Sahil Güvenlik ve Jandarma Genel Komutanln temsilen askerler de alnd. Alanda vatandalar için de yer ayrld.

CUMHURYETMZ 2023 HEDEFLER LE BULUTURMAKTA KARARLIYIZ

Cumhurbakan Erdoan bakanlndaki devlet erkan, Aslanl Yoldan yürüyerek, Mustafa Kemal Atatürkün mozolesine geçti. Erdoann mozoleye çelenk brakmasnn ardndan sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar okundu. Buradan, Misak- Milli Kulesine geçen Cumhurbakan Erdoana alandaki vatandalar sevgi gösterisinde bulundu.

Cumhurbakan Erdoan, Antkabir özel defterine unlar yazd: Aziz Atatürk; Cumhuriyetimizin 98inci yl dönümüne kavumann gururunu yaadmz bu müstesna günde, zatalinizi, silah arkadalarnz ve kahraman ehitlerimizi bir kez daha ükranla yad ediyoruz. ehitlerimizin canlar pahasna bizlere emanet ettii cumhuriyetimizi her alanda güçlendirmek, itibarn artrmak ve dünyann en güçlü 10 ekonomisinden biri yapmak için gece gündüz çalyoruz. Tüm insanln koronavirüs salgn sebebiyle ciddi krizlerle boutuu bir dönemde, Türkiye; ihracat, istihdam, üretim ve yatrm alannda elde ettii baarlarla kalknma yolculuunu sürdürmektedir. anl tarihi zaferlerle dolu kahraman bir milletin mensuplar olarak Cumhuriyetimizi 2023 hedefleri ile buluturmakta kararlyz. Ruhun ad olsun. Törenin ardndan Antkabir, vatandalarn ziyaretine açld.

BAYRAM TEBRKLER

Cumhurbakan Erdoan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayram için Antkabirde düzenlenen resmi törenin ardndan, Cumhurbakanlnda bayram tebriklerini kabul etti.

Bata TBMM Bakan Mustafa entop, TBMM bakanvekilleri, Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, Cumhurbakanl Kabinesi üyeleri olmak üzere üst düzey bürokrasi, bayram tebriklerini Erdoana iletti.

BÜYÜKELçLER çARILMADI

insan Osman Kavalann serbest braklmas için ortak çar yapan ABD Büyükelçisi David M. Satterfield, Almanya Büyükelçisi Jürgen Schulz, Fransa Büyükelçisi Herve Magro, Kanada Büyükelçisi Jamal Khokhar, Hollanda Büyükelçisi Merjanne de Kwaasteniet, sveç Büyükelçisi Staffan Herrström, Norveç Büyükelçisi Erling Skjonsberg, Yeni Zelanda Büyükelçisi Wendy Hinton, Finlandiya Büyükelçisi Ari Maki ve Danimarka Büyükelçisi Danny Annan, Cumhurbakanlnda düzenlenen tebrik törenine davet edilmedi. Bu ülkeler, hiçbir seviyede tebrik töreninde temsil edilmedi. Büyükelçilere, bu programa davet edilmeyeceklerinin önceden tebli edildii örenildi.

10 büyükelçinin Kavala ile ilgili çarsnn ardndan balayan krizin ABD Büyükelçiliinin balatt Viyana Sözlemesinde yer alan ülkelerin içilerine karmama taahhüdünün hatrlatld açklama ile çözülmesine karn, elçilerin tebrik törenine çarlmamasnn Cumhurbakanlnn tavr olduu belirtildi. Öte yandan tebrik törenine, Diyanet leri Bakan Ali Erba da katlmad.

Ana Sayfaya Git