Devlet Bizi Unuttu

Melikahmet Mahallesi'nde yaşam mücadelesi veren 80 yaşındaki Fatma Kezer ve kızı Hasibe Kezer Vali, kaymakam ve hayırseverlerden kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. "Devlet bizi unuttu" diyen, Hasibe Kezer, sitem etti.

Haberler 13.06.2016 - 09:51 Son Güncelleme : 13.06.2016 - 09:51

Mehmet Can TUNç / Muhammet YILDIZ

Sur ilçesinin Melikahmet mahallesinde 2 odalı ve içi boş olan evde oturan 80 yaşındaki Fatma Kezer ve kızı Hasibe Kezer kendilerine uzanacak yardım elini bekliyorlar. Söz Habere konuşan Hasibe Kezer, devletin bizi unuttuğunu söyleyerek, yaşadığı drama tepki gösterdi.

ANNEMİN DUASI İçİN EVLENMEDİM

Hasibe Kezer içerisinde bulunduğu çaresiziliği şöyle anlattı.

Annemle 2 odalı kiralık evde yaşıyorum. Yatalak hasta olan anneme elimden geldiği kadar bakmaya çalışıyorum. Annemin bakımı için gençliğimi harcayıp sırf annemin duasını almak için hiç evlenmedim. Anneme bakacak kimse olmadığından dolayı çalışıp ona bakamıyorum. Gördüğünüz gibi evin hali bu sadece buzdolabını hayırsever biri getirdi. Ramazan ayı diye ama yiyecek alacak paramız olmadığından dolayı boş Allah razı olsun komşularımız bize az da olsa yardım ediyorlar. Bu evinin kirası bile 3 ay ödemedik ev sahibi hep gelip kapıya parasını istiyor. Hiç yoktan yetkililerden bize kira yardımı yapılmasını istiyoruz. Annemin sadece 3 ay da bir aldığı dul maaşı var oda zaten 500 TLdir. Hastaneye götürdüm rapor almak için evde bakım hizmetinden yararlanayım diye ama alamadım annem 80 yaşında yatalak bir bez bile alamıyorum düşünün. Ama evde bakım hizmetinden yararlanamıyorum. çünkü doktorlar yüzde 77 çalışıyor demiş diye ama gördüğünüz gibi annem yatalak ve kalkamıyor yerinden. Tek isteğim vali, kaymakam ve yardımseverlerden bizlere yardım etmelerin bekliyoruz

Hİç BİR GELİRLERİ YOK

Komşuları olan Bedri Arı, ise Kezer ailesinin yaşadıklarını şöyle anlattı. Ben onların komşusuyum. Birkaç yıldır burada yaşıyorlar. Hiç bir şeyleri yok. Ne gelirleri var, nede onlara bakan birileri var. Gördünüz zaten benim dememe gerek kalmıyor evlerinde hiç bir şey yok. Bazen biz yardım ediyoruz. Ama bazen o bile yetersiz kalıyor. Devletin bunlara hiç yoktan bir kira yardımı veya evde bakım hizmeti verilirse çok iyi olur. Biliyorsunuz mübarek ramazan ayındayız rahmetin bereketin olduğu aydayız. Eğer bunlara kim yardım eli uzatırsa eminin cennette girmiş gibi olur. Yetkililerin biran önce bunların sesini duyması gerekiyor dedi. Hasibe Kezer, son olarak hayırseverlerden ve yetkililerden yardım talep etti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır