Dicle’de bilim fuarı

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde öğrencilerin fikirlerinin projeye dönüştüğü 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarının açılışı gerçekleşti.

Haberler 09.12.2021 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kocaalan Yatl Bölge okulunda gerçekleen bilim fuar açlna Dicle Kaymakam Kadir Yurdagül, lçe Milli Eitim Müdürü Muhammed Ensari, Yatl Bölge Okulu Müdürü Umut Aksünger, l Milli Eitim Müdürlüü ARGE biriminde görevli gözetmen öretmenler, çevre okullardan birçok öretmen ile çok sayda örenci katld. Dicle Kaymakam Kadir Yurdagül ve beraberindeki protokol üyeleri örencilerinin tasarlad ve hazrlad projelerin olduu stantlar gezdi. Dicle Kaymakam Kadir Yurdagül, etkinlik alannda sergilenen projeleri inceleyip emei geçen örenci ve öretmenleri tebrik etti.

BLM FUARINA KATILIM

Düzenlenen 4006 TÜBTAK Bilim Fuarnda proje yürütücüsü olarak görev alan okulun biliim teknolojileri öretmeni Caner Ayhan, Fuarda 5 aratrma, 5 tasarm ve 3 inceleme olmak üzere 13 proje yer alyor. 5 ile 8. snflarda eitim gören 39 örenci ve 8 danman öretmen eliinde bilim fuar gerçekleti. Ortaokul çandaki örencilerin bilimsel aratrmalarna dair fikirlerini gerçekletirmeleri adna yaplan bilim fuarnda çocuklarn fikirleri projeye dönütü dedi.

Bilim Fuar 8 ile 9 Aralk tarihlerinde olmak üzere 2 gün sürecek.

Ana Sayfaya Git