Dicle'de bin 700 öğrenci Kur'an-ı Kerim öğreniyor

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde okulların kapanmasıyla birlikte tatil dönemine gire öğrenciler, İlçe Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında Elif ba, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğreniyor.

Haberler 25.07.2024 - 11:06 Son Güncelleme : 25.07.2024 - 12:04

İlçe genelinde açılan 85 Kuran-ı Kerim kursunda bin 700 öğrenci, hem Kuran Kurslarına giderek tatilde vakitlerini değerlendiriyor hem de düzenlenen gezi programlarında iyi bir şekilde tatil ediyor.


Dicle İlçe Müftüsü Zeyd Akın, Yaz döneminde özellikle ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz ciddi bir zaman boşluğu yaşıyor. Bu süreçte Diyanet İşleri Başkanlığımızın 10 Temmuzda başlattığı Yaz Kuran Kursları, bu ihtiyacı hem İslam dinini öğrenmek hem camiye alışmak hem de değerlerine sahip çıkan ahlaklı bireyler yetiştirmek suretiyle karşılamaktadır. Bu kurslarımızda Dicle esnafı tarafından ikramlar ve destekler sunulmaktadır. Kurslarımızda tamamen ders havası olmayıp bunun yanında eğlenceli oyunlar ve etkinlikler yapılmaktadır. Öğrenci kayıtlarımız devam ettiği için bütün vatandaşlarımızdan beklentimiz o güzel çocuklarını camilerimize göndermeleridir. Allah neslimizi Kurana ve sünnete bağlı, değerlerini bilen, ahlaklı, saygılı, anlayışlı, dini bütün ve bilinçli bir nesil kılsın dedi.
Kurslar, 10 Temmuz ile 10 Ağustos 2024 tarihleri arasında devam edecek.

Ana Sayfaya Git