Dicle'de hayat tükeniyor!

Dicle Nehri'nde balık ölümleri vatandaşları tedirgin etti

Haberler 20.10.2021 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, sonbahar mevsiminde yalarn olmamas ve barajdan gelen suyun kesilmesi Dicle Nehrinde çok sayda baln telef olmasna neden oldu. Nehrin yeterince beslenememesi sonucu telef olan balklarn su yüzeyine çkmas görüntü kirliliine ve kötü kokuya neden oldu.

Diyarbakrda birçok balk çeidinin yaad Dicle Nehri, canlln kaybetmek üzere. Sonbahar mevsiminde kuraklk sebebiyle ya olmamas ve barajdan braklan suyun kesilmesiyle su seviyesi düen nehirde balklar, oksijensiz kalarak telef oldu. Su yetersizlii sonucu telef olan balklar, nehir boyunca su yüzeyine çkarken, özellikle kentin simgelerinden olan tarihi On Gözlü Köprü çevresinde kyya vuran balklar, hem görüntü kirliliine hem de kötü kokuya neden oldu. Bu durumdan rahatsz olan çevre esnaf ve vatandalar, soruna bir çözüm bulunmasn istedi.

MANZARA ÜZÜCÜ

Suyun azalmas sonucu ölü balklarn su yüzene vurduunu ve kötü kokularn yayldn aktaran Zuhat Koçera isimli vatanda, bu manzaray gördüü için üzüldüünü söyledi.

Bu manzaray Diyarbakr On Gözlü Köprüde görmek istemediini belirten Koçera, Biz Diyarbakrllar olarak herhangi bir denizimiz olmad için serinlemek için ailelerimizle buraya geliyoruz. Burada bulunan çay bahçeleri huzur bulduumuz tek yerdir. Seyrine bile doyamadmz nadir yerlerden biri de On Gözlü Köprüdür. Aylar sonra buraya geldim, maalesef suyun azaldn gördüm ve ölü balklarn su yüzeyine vurduunu gördüm. Kokusu da insanlar rahatsz ediyor. Biz bu kafelerde otururken hem serinleyip hem de huzur ile maneviyat yaamak isterken u an kokudan rahatsz oluyoruz. Buradaki bu pislii ve vahim durumu kamuoyu ile yetkililerin görmesini bekliyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git