Dicle'de kutlama

Dicle’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Haberler 30.10.2021 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Dicle ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayram cokuyla kutland. Diclede 29 Ekim Cumhuriyet Bayram dolaysyla lçe Gençlik ve Spor Müdürlüüne bal kapal spor salonunda kutlama töreni düzenlendi.

Cumhuriyetin kuruluunun 98inci yl dönümünde pandemi artlar gözetilerek düzenlenen törene Dicle Kaymakam Kadir Yurdagül ve ei Tuba Yurdagül, Dicle Belediye Bakan Vekili Ferat Ay, Dicle lçe Jandarma Komutan Osman Öztürk, lçe Emniyet Amiri Derya Karabyk, lçe Milli Eitim Müdürü Muhammed Ensari, birçok asker ile polis ve çok sayda kurum amirleri katld. Cumhuriyet Bayram kutlamalarna katlmak üzere tören alanna gelen Dicle Kaymakam Kadir Yurdagül, örencilerden oluan halk oyunlar ekibinin yöresel halaylaryla karland. Sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balayan törende Dicle Kaymakam Kadir Yurdagül günün anlam ve önemini belirten bir konuma yapt.

Törende Fatih Ortaokul örencileri tarafndan günün anlam ve önemini belirten iir ve metinler okundu. Törende Üzümlü Ortaokulu örencileri koro halinde sahne ald. Katlmclarn beeniyle izledii törende Dede Ortaokul örencileri, stiklal Mar ve gençlie hitabe ile ilgili sunum yapt. lçe Milli Eitim Müdürlüünün halk oyunlar gösterileriyle son bulan törende, birçok öretmen örencilerle birlikte halay çekerek, Cumhuriyet Bayram sevinicini yaad.

Ana Sayfaya Git