Dilek vefat etti!

Anavatan'dan Diyarbakır Belediye Başkanlığı ve Milletvekilliği yapan Nurettin Dilek, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Dilek'in cenazesi vaziyeti üzerine Diyarsakır'da toprağa verildi.

Haberler 17.04.2020 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anavatan Partisinde iki dönem Diyarbakr Milletvekillii görevini yapan Nurettin Dilek, Ankarada bir süredir tedavi gördüü hastanede dün, vefat etti.

DYARBAKIRDA TOPRAA VERLECEK

1985-86 sezonunda Diyarbakr Belediye Bakan iken ayn zamanda Diyarbakrspor Kulüp Bakanl görevinde bulunan ve yeil-krmzl takm Süper Lige tayan eski parlamenter Nurettin Dilek, Akçier rahatszl nedeniyle bir süredir tedavi gördüü Ankarada dün hayata gözlerini yumdu. Dilekin cenazesi, vaziyeti üzerine Sur ilçesi Pnardüzü Mahallesi Camisinde dün ikindi namaz sonrasnda klnan cenaze namaz sonras, aile mezarlnda topraa verildi.

1952de doan Dilek, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu. Ziraat Yüksek Mühendisi olan Dilek, Diyarbakr Belediye Bakanl, Diyarbakr Spor Bakanl, Diyarbakr Kooperatifler Birlii Bakanl, Türk Belediyecilik Dernei Yönetim Kurulu üyelii görevlerinde bulundu. Dilek, TBMMde, 18. ve 21. dönemlerde Diyarbakr Milletvekili olarak görev yapt.

DYARBAKIRSPOR CAMASI

Dilekin vefat bakanlk yapt Diyarbakrspor camiasnda derin üzüntüye neden oldu. Diyarbakrspor kulübü yazl açklama yaparak, Kulübümüzün bakanln yapt 1985-86 sezonunda ampiyon yaparak Süper Lige tam olan Diyarbakr eski belediye bakanmz ve eski milletvekilimiz Nurettin Dilekin vefatn derin üzüntü ile örenmi bulunmaktayz. Kendisine Allahtan rahmet, sevenlerine, ailesine ve camiamza basal diliyoruz ifadelerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git