Diyarbakır Adliyesinde görülen Narin cinayeti soruşturmasında son durum: İtirafçı Nevzat Bahtiyar tutuklandı, köy imamı serbest

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta kaybolan ve aramaların 19’uncu gününde cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturmada itirafçı Nevzat Bahtiyar savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltında bulunanlar arasında yer alan köy imamı ise jandarmadaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Haberler 11.09.2024 - 10:10 Son Güncelleme : 11.09.2024 - 10:10

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesinde 21 Ağustosta kaybolan ve bugün cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güranın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında gözaltında 24 şüpheli bulunuyor.

Narinin cesedini dere yatağına gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar da şüpheliler arasında yer alıyor.

Sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan Nevzat Bahtiyar, tutuklandı.

TUTUKLANDI

Gelişmeyi Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından şu ifadelerle duyurdu:

8 yaşındaki Narin Güran evladımızın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden Nevzat B. çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hkimliğince tutuklanmıştır.

Gözaltında bulunan diğer şüphelilerle ilgili işlemler devam etmektedir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan kim varsa adalet önüne çıkarılacak ve hak ettikleri cezaya çarptırılacaktır.

KÖY İMAMI SERBEST BIRAKILDI

Gözaltında bulunan 23 şüphelinin ise sorguları tamamlandı.

Şüpheliler arasında yer alan köy imamı, jandarmadaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

NEVZAT BAHTİYAR İFADESİNDE NELER SÖYLEDİ?

Ayrıntılı soruşturma sürerken gözaltına alınan şüphelilerden sıva ustası Nevzat Bahtiyarın ifadesi ortaya çıktı.Salim Güranın Narinin cesedini saklaması için kendisine verdiğini anlatan N.B. ifadesinde, Salim Güran, battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek, Bunu yok edeceksin dedi. İyi düşün, sana 200 bin lira veririm dedi. Battaniyeye sarılı çocuğu alıp, çuvalın içerisine birlikte koyduk. Muhtar Salim Güran ile birlikte ayrılmadan önce göl diye tabir ettiğimiz Eğertutmaz Deresini işaret etti ve Oraya götür dedi. Ağacın yanında çok derin olmayan bir yer buldum. Burada biraz su vardı. Bu alana çuvalı bıraktım ki çuval birisi tarafından bulunur diye düşünerek üzerine bir taş koydum. dedi.

İTİRAF SONRASI DERE KENARINDA KEŞİF

Nevzat Bahtiyarın itirafı sonrası Tavşantepe Mahallesine 2 kilometre mesafedeki Eğertutmaz Deresinin kenarında keşif yapıldı.

HABER MERKEZİ

Ana Sayfaya Git