Diyarbakır anneleri çocuklarına kavuşmak istiyor

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 28.10.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 421inci gününde sürüyor.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren annelerden Fatma Akku, kz Songül Akku için oturma eyleminde yer aldn söyledi.

Dier çocuklarn evde brakarak her gün gelip oturma eylemi yaptklarn ifade eden Akku, çocuklarmz da çok madur oldu ancak bu vicdanszlarn umurunda deil. çocuklarmzn üzerinden ellerini kaldrmyorlar. Evlatlarmz ölüme terk etmiler. dedi.

Akku, 6 yldr kzndan haber alamadn belirterek, Bizden ne istiyorlar? Biz de kördük, oy verdik, onlar Meclise gönderdik. diye konutu.

Kzna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulunan Akku, Songül kzm neredeysen dön, sesini, kokunu özledik. Gel, güvenlik güçlerine teslim ol. Oras senin yerin deil. Eline kalemi alp, silah verdiler. O silah kimseye kar kullanma. Dön evine artk. ifadelerini kulland.

Akku, evladna kavuana kadar oturma eylemini sürdürmekte kararl olduunu aktard.

Songül Altnta da 6 yldr haber alamad olu Müslüme kavumak için oturma eylemini kararllkla sürdürdüünü söyledi.

Terör örgütü PKKya tepkisini dile getiren Altnta, Ne istiyorlar bu askerlerden polislerden, ne haklar bize bu aclar yaatmaya? HDPli bir vekil, Sizin için bedel ödüyoruz. demi. Asl bedeli biz ödüyoruz. Siz bizim çocuumuzu götürdüünüz PKKya destek veriyorsunuz. En büyük bedeli biz ödüyor, acy biz çekiyoruz. Kürtlerin vekili iseler çocuklar kurtarsnlar, asker ve polislere sahip çksnlar. eklinde konutu.

Altnta, olu için sonuna kadar evlat nöbetinde olacan kaydetti.

Ana Sayfaya Git